Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek rozetřete, listy máty a koriandru nasekejte nadrobno a vše přidejte k mletému masu.
Na suché pánvi opražte cizrnovou mouku do zlatova, nechejte vychladnout a také přimíchejte k masu společně se vším kořením – kašmírským chilli, solí, mletým římským kmínem, pepřem a kasoori methi. Nakonec vmíchejte vaječný bílek a rozpuštěné ghee.Všechny suroviny společně dobře promíchejte a nechejte na chladném místě hodinu odležet.
Vezměte si část masa, špejli a začněte okolo ní tvarovat kebab, kulatý váleček okolo špejle. Stejný postup opakujte s celým množstvím masa. Lépe se vám to bude dělat, pokud si ruce budete průběžně namáčet namáčet ve studené vodě.
Každý kebab lehce potřete olejem a buď můžete péct v troubě nebo připravit na grilu.