NAGA LAMB PHAL

NAGA LAMB PHAL

Chilli paprička, která dává tomuto curry ten správny říz je Bhut Jolokia, která patří k těm nejpálivějším na světě. Určitě si ji sežeňte a nenahrazujte žádnou jinou. Koupíte ji třeba v obchodě @kralovstvichuti nebo u @chillidoktor

  • 800g jehněčího masa (použila jsem plec) 
  • 3 lžíce oleje  
  • 2 celé Bhut jolokia chilli papričky
  • 2 bobkové listy 
  • 3 černé kardamomy
  • 2 červené cibule 
  • 1 lžíce zázvorovo česnekové pasty 
  • ½ lžičky mleté červené papriky (můžete použít i uzenou) 
  • ½ lžičky kurkumy 
  • ¼ lžičky mletého kardamomu
  • 1 lžička mleté Bhut jolokia chilli 
  • ½ lžičky mletého černého pepře 
  • 1 lžíce dvojtého rajčatového protlaku 
  • 400g drcených konzervovaných rajčat 
  • Voda nebo zeleninový vývar 
  • Sůl dle chuti
  • Citronová šťáva 
  • Čerstvý koriandr 

 

Maso očistěte a nakrájejte na středně velké kousky (na sousto).

Na rozehřátém oleji nechejte rozvonět celé chilli, bobkový list a černý kardamom. Na ně potom přidejte na velmi drobno pokrájenou cibuli a restujte ji do zlatova. Přidejte zázvorovo česnekovou pastu a za stálého míchání malou chvíli zarestujte. Přidejte všechno mleté koření – papriku, kurkumu, kardamom, chilli a pepř a vše dobře promíchejte. Do takto připravenému základu přimíchejte rajčatový protlak a drcená rajčata a při nízké teplotě nechejte zredukovat zhruba na polovinu původního objemu. Poté zesilte teplotu, přidejte maso a nechejte ho prudce zatáhnout. Opět teplotu zeslabte, maso zalijte vodou nebo vývarem tak, aby bylo úplně ponořené, dle chuti osolte a vařte do úplného změknutí.  

Nakonec, pokud je potřeba dosolte, ochuťte citronovou šťávou a vmíchejte čerstvý nasekaný koriandr.

NAGA LAMB PHAL