Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Chilli paprička, která dává tomuto curry ten správny říz je Bhut Jolokia, která patří k těm nejpálivějším na světě. Určitě si ji sežeňte a nenahrazujte žádnou jinou. Koupíte ji třeba v obchodě @kralovstvichuti nebo u @chillidoktor
Maso očistěte a nakrájejte na středně velké kousky (na sousto).
Na rozehřátém oleji nechejte rozvonět celé chilli, bobkový list a černý kardamom. Na ně potom přidejte na velmi drobno pokrájenou cibuli a restujte ji do zlatova. Přidejte zázvorovo česnekovou pastu a za stálého míchání malou chvíli zarestujte. Přidejte všechno mleté koření – papriku, kurkumu, kardamom, chilli a pepř a vše dobře promíchejte. Do takto připravenému základu přimíchejte rajčatový protlak a drcená rajčata a při nízké teplotě nechejte zredukovat zhruba na polovinu původního objemu. Poté zesilte teplotu, přidejte maso a nechejte ho prudce zatáhnout. Opět teplotu zeslabte, maso zalijte vodou nebo vývarem tak, aby bylo úplně ponořené, dle chuti osolte a vařte do úplného změknutí.
Nakonec, pokud je potřeba dosolte, ochuťte citronovou šťávou a vmíchejte čerstvý nasekaný koriandr.