GHEE ROAST CHICKEN

GHEE ROAST CHICKEN

  • 600 g kuřecího masa bez kosti 

Marináda 

  • 2 vrchovaté lžíce jogurtu 
  • ½ lžičky mletého koriandru 
  • ½ lžičky mletého římského kmínu 
  • 1 lžička mletého černého pepře 
  • 1 1/2 lžičky mletého kašmírského chilli 
  • 1 lžička soli 
  • 1 lžíce zázvorovo česnekové pasty 
  • 1 lžíce tamarindové pasty 

 

 

  • 3 lžíce ghee
  • 1 lžička tmavých hořčičných semínek
  • 3 celé sušené chilli papričky 
  • 1 větší cibule 
  • 1 lžíce jagerry 
  • 20 curry listů 

 

Jogurt prošlehejte metličkou do hladka a poté přidejte všechno koření – koriandr, římský kmín, pepř, chilli a sůl. Poté vmíchejte zázvorovo česnekovou i tamarindovou pastu vše ještě jednou pečlivě promíchejte. 

Kuřecí maso očistěte a nakrájejte na kousky, smíchejte s připravenou marinádou a na několik hodin nebo přes noc nechejte odležet. Před vařením vytáhněte z lednice a počkejte až bude mít maso pokojovou teplotu. 

V hluboké pánvi nebo kastrolu rozehřejte ghee, na něm nechejte roztančit hořčicová semínka rozvonět celé chilli papričky, poté přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a nechejte zesklovatět, přidejte jaggery a za stálého míchání osmažte do zlatova. K tomuto základu přidejte namarinované kuřecí kousky, zasypte curry listy, promíchejte a nechejte maso zátáhnou, poté zeslabte teplotu a za občasného míchání restujte cca  20 minut. 

Výsledkem bude jídlo s výraznou vůní a bohatou chutí, které servírujte s rýží nebo některých z indických chlebů/placek. 

Varianta: 

Toto jídlo můžete připravit i z kuřecího masa s kostí, nejlépe z kuřecích paliček. V takovém případě maso před marinováním nařežte až ke kosti, aby se marináda dostala hluboko do masa a maso se při přípravě řádně propeklo. 

 

GHEE ROAST CHICKEN