Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Marináda
Jogurt prošlehejte metličkou do hladka a poté přidejte všechno koření – koriandr, římský kmín, pepř, chilli a sůl. Poté vmíchejte zázvorovo česnekovou i tamarindovou pastu vše ještě jednou pečlivě promíchejte.
Kuřecí maso očistěte a nakrájejte na kousky, smíchejte s připravenou marinádou a na několik hodin nebo přes noc nechejte odležet. Před vařením vytáhněte z lednice a počkejte až bude mít maso pokojovou teplotu.
V hluboké pánvi nebo kastrolu rozehřejte ghee, na něm nechejte roztančit hořčicová semínka rozvonět celé chilli papričky, poté přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a nechejte zesklovatět, přidejte jaggery a za stálého míchání osmažte do zlatova. K tomuto základu přidejte namarinované kuřecí kousky, zasypte curry listy, promíchejte a nechejte maso zátáhnou, poté zeslabte teplotu a za občasného míchání restujte cca 20 minut.
Výsledkem bude jídlo s výraznou vůní a bohatou chutí, které servírujte s rýží nebo některých z indických chlebů/placek.
Varianta:
Toto jídlo můžete připravit i z kuřecího masa s kostí, nejlépe z kuřecích paliček. V takovém případě maso před marinováním nařežte až ke kosti, aby se marináda dostala hluboko do masa a maso se při přípravě řádně propeklo.