Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Příprava marinády je velmi jednoduchá, metličkou rozšlehejte jogurt s olejem a zázvorovo česnekovou pastou a poté přimíchejte všechno mleté koření – kurkumu, chilli, římský kmín, koriandr a pepř. A nakonec rozemněte mezi dlaněmi listy pískavice a také vmíchejte do jogurtu.
Kuřecí maso očistěte a zbavte kůže. Do každého kousku, já jsem použila spodní stehna, udělejte několik zářezů. To pomůže k tomu, že se marináda dostane hluboko do masa a zároveň zajistí lepší propečení masa. Maso potřete ze všech stran marinádou a nechejte několik hodin odležet.
V hrnci nebo hluboké pánvi nechejte na oleji rozvonět celé chilli papričky a pepř a poté přidejte na co nejdrobněji pokrájenou cibuli a restujte ji do hněda. Jakmile bude cibule připravená, vmíchejte k ní koriandr, garam masalu a rajčata, pečlivě promíchejte. Rajčata zredukujte je na zhruba polovinu jejich množství a až ztratí svoji syrovou chuť a začne se od nich oddělovat tuk.
Do takto připraveného základu vložte namarinované maso, vše poctivě promíchejte a pod pokličkou duste při střední teplotě a za občasného zamíchání až do změknutí a propečení masa. Trvat to bude, dle druhu a velikosti masa a zvolené teploty, zhruba 45 minut. Maso nepodlévejte, bude se dusit ve své vlastní šťávě a rajčatovém základu.
Nakonec dle chuti osolte, pokapte citronovou šťávou a vmíchejte čerstvý koriandr.