Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Znáte hnědou cizrnu - kala chana? Je menší a pevnější než klasická cizrna, ale za to chutná skoro až oříškově. Já ji používám raději než tu klasickou, protože mi její chuť příjde zajímavější a výraznější. Zkuste ji v tomto receptu, kde je použitá ve směsi s rajčaty a spoustou koření
víceBaby brambory není třeba ani loupat, stačí je pečlivě očistit kartáčkem. Potom přidat nějaké to koření, jak je v indické kuchyni zvykem a celé vaření ukončit přidáním čerstvého koriandru. Voilá, výborné jednoduché vegetariánské jídlo z brambor je na světě!
víceŽampiony s hráškem, trocha koření a další výtečné vegetariánské jídlo je na světě. A jeho velkou výhodou je, že je připravené opravdu za pár chvil. Pokud jste milovníci hub, neváhejte a vyzkoušejte ho.
víceBhindi, Okra nebo Ibiškovec jedlý....to všechno jsou názvy u nás nepříliš rozšířené, ale výborné zeleniny. Tato směs okry a rajčat je velmi jednoduchá na přípravu, nebudete potřebovat ani moc surovin, ale budete překvapeni, jak výborné lehké jídlo za pár chvil vykouzlíte.
víceJídla se sýrem paneer jsou všeobecně oblíbená. Methi jsou listy pískavice a k paneeru se skvěle hodí. Můžete použít jak čerstvou, tak i sušenou pískavici a výsledek bude pořád skvělý
víceDneska zavítáme do Rajastanu a uvaříme si si GATTE KI SABJI, malé nočky připravené z cizrnové mouky v kořeněné jogurtové omáčce.
více