Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Květák rozeberte na středně velké růžičky a malou chvíli povařte (nesmí být příliš měkký)
Všechny suroviny na těstíčko smíchejte dohromady a postupným přidáváním vody vytvořte řidší těstíčko, které nechejte 10 minut odležet. Květák obalte v těstíčku, v rozpáleném oleji usmažte do zlatova a odložte do dalšího použití.
V hlubší pánvi nechejte na oleji rozvonět římský kmín. Poté přidejte na velmi jemno nakrájenou cibuli a restujte do hněda. Přidejte česnekovo zázvorovou pastu, promíchejte a společně ještě malou chvíli restujte. Dále pak k cibuli vmíchejte protlak, chilli a sójovou omáčku, vše opět promíchejte a restujte za občasného promíchání ještě dalších pět minut. Vznikne vám lepkavá omáčka, do které vložte osmažený květák, opatrně promíchejte a zasypte zelenou cibulkou.