GOBI 65

GOBI 65

  • 1 květák 
  • Na těstíčko: 
  • 50g hladké mouky 
  • 50g kukuřičné mouky 
  • 2 vrchovaté lžíce rýžové mouky 
  • 1 lžička chilli 
  • 1 lžíce česnekovo zázvorové pasty 
  • 1 lžička garam masala
  • ½ lžičky mletého pepře 
  • 1 lžička soli 
  • špetka prášku do pečiva 
  • voda dle potřeby 
  • Olej na smažení 
  • 1 lžička římského kmínu 
  • 1 lžíce česnekovo zázvorové pasty 
  • 1 větší červená cibule 
  • 1 lžíce libovolné chilli omáčky (doporučuji sweet chilli) 
  • 1 lžíce dvojitého rajčatového protlaku 
  • 2 lžíce sójové omáčky 
  • svazek jarní cibulky (nať) 

  

Květák rozeberte na středně velké růžičky a malou chvíli povařte (nesmí být příliš měkký) 

Všechny suroviny na těstíčko smíchejte dohromady a postupným přidáváním vody vytvořte řidší těstíčko, které nechejte 10 minut odležet. Květák obalte v těstíčku, v rozpáleném oleji usmažte do zlatova a odložte do dalšího použití.

V hlubší pánvi nechejte na oleji rozvonět římský kmín. Poté přidejte na velmi jemno nakrájenou cibuli a restujte do hněda. Přidejte česnekovo zázvorovou pastu, promíchejte a společně ještě malou chvíli restujte. Dále pak k cibuli vmíchejte protlak, chilli a sójovou omáčku, vše opět promíchejte a restujte za občasného promíchání ještě dalších pět minut. Vznikne vám lepkavá omáčka, do které vložte osmažený květák, opatrně promíchejte a zasypte zelenou cibulkou. 

GOBI 65