BOMBAY ALOO

BOMBAY ALOO

 

  • 500g baby brambor 
  • ½-1 lžička mletého chilli (dle chuti) 

 

  • 4 lžíce oleje 
  • 1 lžička tmavých hořčičných semen
  • 1 červená cibule
  • 1 lžíce česnekovo zázvorové pasty 
  • ½ lžičky kurkumy 
  • ½ lžičky mletého černého pepře 
  • ½ lžičky mletého koriandru 
  • ½ lžičky mletého římského kmínu
  • 2 větší rajčata 
  • 1 lžíce tamarindové pasty
  • sůl 
  • svazek čerstvého koriandru 

 

Brambory nemusíte loupat, stačí když je pečlivě očistěte kartáčkem na zeleninu, uvařte v osolené vodě do měkka a osušte. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, přidejte mleté chilli a brambory opečte do zlatova (cca 10 minut) a odložte do dalšího použití.

Do pánve přidejte zbytek oleje, rozehřejte a nechejte „roztancovat“ tmavá hořčičná semena, orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a pak přidejte česnekovo zázvorovou pastu, promíchejte a ještě chvilku restujte. 

Rajčata nakrájejte nadrobno a společně s mletým kořením přidejte k základní směsi. Pokud bude směs příliš suchá, rozřeďte ji troškou vody a při nízké teplotě provařujte zhruba deset minut. Přidejte brambory, celé jídlo opět promíchejte, dle potřeby osolte a nechte dalších 5 minut při nízké teplotě spojit chutě. Těsně před podáváním přimíchejte do brambor nasekaný koriandr. 

 

 

BOMBAY ALOO