Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Brambory nemusíte loupat, stačí když je pečlivě očistěte kartáčkem na zeleninu, uvařte v osolené vodě do měkka a osušte. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, přidejte mleté chilli a brambory opečte do zlatova (cca 10 minut) a odložte do dalšího použití.
Do pánve přidejte zbytek oleje, rozehřejte a nechejte „roztancovat“ tmavá hořčičná semena, orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a pak přidejte česnekovo zázvorovou pastu, promíchejte a ještě chvilku restujte.
Rajčata nakrájejte nadrobno a společně s mletým kořením přidejte k základní směsi. Pokud bude směs příliš suchá, rozřeďte ji troškou vody a při nízké teplotě provařujte zhruba deset minut. Přidejte brambory, celé jídlo opět promíchejte, dle potřeby osolte a nechte dalších 5 minut při nízké teplotě spojit chutě. Těsně před podáváním přimíchejte do brambor nasekaný koriandr.