MATAR MUSHROOM

MATAR MUSHROOM

 

  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička římského kmínu 
  • 1 větší cibule 
  • 1 lžíce česnekovo zázvorové pasty 
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžíčka mletého římského kmínu 
  • 1 lžička garam masala 
  • 1 lžička mletého kašmírského chilli
  • 400g konzervovaných krájených rajčat 
  • zeleninovy vývar
  • 300g hnědých žampionů 
  • 1 lžička nahrubo podrceného černého pepře 
  • větší hrst hrášku 
  • svazek čerstvého koriandru  
  • Sůl

 

Na dvou lžících oleje nechejte rozvonět římský kmín, po chvilce přidejte na velmi drobno pokrájenou cibuli a restujte ji do zlatohněda, poté přidejte česnekovo zázvorovou pastu a za stálého míchání ještě minutku restujte. Teď je čas přidat všechno mleté koření - kurkumu, římský kmín, garam masalu, chilli, a rajčata.  Všechno opět promíchejte a při nižší teplotě za občasného promíchání nechejte 10-15 minut redukovat. Vývarem pak rozřeďte celou směs na středně hustou omáčku (budete potřebovat zhruba 2 dcl vývaru). Pokud budete chtít omáčku hladkou, můžete ji teď celou rozmixovat. Já mám ale v jídle ráda texturu, takže tento krok vynechávám. Žampiony očistěte a rozkrájejte na čtvrtky. Na pánvi rozehřejte zbylé dvě lžíce oleje a žampiony na nich zprudka orestujte a ochuťte je nahrubo podrceným pepřem. Potom je společně s hráškem vmíchejte do omáčky. Při nízké teplotě nechejte dalších pět minut spojit všechny chutě. Pokud budete chtít omáčku méně hustou, můžete ji ještě rozředit a pokud bude třeba, jídlo osolte. Nakonec vmíchejte lístky koriandru. Dobrou chuť!

 

MATAR MUSHROOM