Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Brambory pokrájejte na středně velké kousky, květák rozeberte na větší růžičky a oboje uvařte v osolené vodě do poloměkka. V 100ml oleje rozmíchejte 1/2 lžičky chilli, uzenou papriku, mletý římský kmín a mletý koriandr. Brambory s květákem tímto ochuceným olejem potřete a dejte do trouby pod gril a pečte do změknutí zeleniny.
V kastrolu nechejte na třech lžících oleje rozvonět římský kmín. Na něm do hněda orestujte nadrobno pokrájenou cibuli, přidejte česnekovo zázvorovou pastu, promíchejte a restujte společně další minutu. Ochuťte mletým kořením - 1/2 lžičkou chilli, kurkumou, pepřem, skořicí a garam masalou a také přidejte rajčata. Všechno společně pečlivě promíchejte a při nižší teplotě vařte do zhoustnutí, zhruba 15 minut. Opatrně vmíchejte brambory s květákem, pokud je třeba osolte a nakonec dochuťte čerstvým koriandrem.