ALOO GOBI

ALOO GOBI

 

  • 1 květák (cca 700g) 
  • 500g brambor
  • 100ml oleje + 3 lžíce oleje 
  • 1 lžička  chilli 
  • 1 lžička uzené mleté papriky
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • 1 velká cibule 
  • 1 lžíce česnekovo zázvorové pasty
  • 1 lžička římského kmínu 
  • 1 lžička kurkumy
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1/2 lžičky mleté skořice 
  • 1/2 lžičky garam masala 
  • 400ml konzervovaných krájených rajčat
  • Sůl dle chuti 
  • Čerstvý koriandr

 

Brambory pokrájejte na středně velké kousky, květák rozeberte na větší růžičky a oboje uvařte v osolené vodě do poloměkka. V 100ml oleje rozmíchejte 1/2 lžičky chilli, uzenou papriku, mletý římský kmín a mletý koriandr. Brambory s květákem tímto ochuceným olejem potřete a dejte do trouby pod gril a pečte do změknutí zeleniny.  

V kastrolu nechejte na třech lžících oleje rozvonět římský kmín. Na něm do hněda  orestujte nadrobno pokrájenou cibuli, přidejte česnekovo zázvorovou pastu, promíchejte a restujte společně další minutu. Ochuťte mletým kořením - 1/2 lžičkou chilli, kurkumou, pepřem, skořicí a garam masalou a také přidejte rajčata. Všechno společně pečlivě promíchejte a při nižší teplotě vařte do zhoustnutí, zhruba 15 minut. Opatrně vmíchejte brambory s květákem, pokud je třeba osolte a nakonec dochuťte čerstvým koriandrem. 

 

 

ALOO GOBI