Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Očištěnou okru zbavenou stonku nakrájejte na menší kousky a orestujte na 2 lžících oleje do křupava, cca 10min a odložte stranou. Na zbylém oleji nechejte rozvonět římský kmín a pak přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a nechejte ji zesklovatět. K cibuli přidejte česnekovo zázvorovou pastu, promichávejte asi dvě minuty a ke směsi vmíchejte nadrobno pokrájená rajčata. Směs ochuťte koriandrem, kurkumou a mletým chilli a za občasného promíchání vařte do zhoustnutí, zhruba 10minut. K této směsi přidejte už dříve připravenou okru, amchoor (nebo citronovou šťávu), dle chuti osolte, pečlivě promíchejte a můžete podávat. U nás doma jíme Bhindi masala s chapati, ale jako přílohu si můžete zvolit jakýkoliv z indických chlebů/placek.