BHINDI MASALA

BHINDI MASALA

 

  • 4 lžíce oleje
  • 250g okry
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 červená cibule 
  • 1 lžíce zázvorovo česnekové pasty
  • 300g drcených konzervovaných rajčat
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1/2 lžičky chilli (nebo dle chuti)
  • 1 lžička amchoor (nebo citronová šťáva dle chuti)
  • Sůl

Očištěnou okru zbavenou stonku nakrájejte na menší kousky a orestujte na 2 lžících oleje do křupava, bude to trvat cca 10min a odložte stranou. Na zbylém oleji nechejte rozvonět římský kmín a pak přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a nechejte ji zesklovatět. K cibuli přidejte zázvorovo česnekovou  pastu, promichávejte asi dvě minuty a poté ke směsi vmíchejte rajčata. Směs ochuťte mletým koriandrem, kurkumou, mletým chilli a za občasného promíchání vařte do zhoustnutí, zhruba 10minut. Rozřeďte vodou nebo zeleninovým vývarem na středně hustou omáčku. K této směsi přidejte už dříve připravenou okru, amchoor (můžete nahradit citronovou šťávu), dle chuti osolte, pečlivě promíchejte a můžete podávat. U nás doma jíme Bhindi masala s chapati, ale jako přílohu si můžete zvolit jakýkoliv z indických chlebů/placek. 

 

 

BHINDI MASALA