Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Cizrnu namočte přes noc do vody. Ráno potom propláchněte a v dostatečném množství vody vařte 30 minut. Vodu slijte a cizrnu odložte do dalšího použití.
Na ghee nechejte rozvonět celý římský kmín, kardamom a bobkový list, poté přidejte na velmi drobno pokrájenou cibuli a tu restujte do hněda, přidejte česnekovo zázvorovou pastu, promíchejte, přidejte všechno mleté koření a rajčata. Tuto směs za občasného promíchání vařte do zhoustnutí, tj zhruba 15 minut. Pak přidejte uvařenou cizrnu, zalijte vývarem, promíchejte a při nízké teplotě vařte do úplného změknutí cizrny, což je zhruba půl hodiny. Nakonec, pokud je třeba, osolte, pokapte citronovou šťávou, vmíchejte listy koriandru a můžete ozdobit červenou cibulí.