KALA CHANA MASALA

KALA CHANA MASALA

 

  • 250g hnědé cizrny
  • 1 lžíce ghee
  • 1 lžička římského kmínu
  • 3 černé kardamomy
  • 2 bobkové listy 
  • 2 střední cibule
  • 1 lžíce česnekovo zázvorové pasty
  • 1 lžička mletého chilli 
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu 
  • 1 lžička mletého koriandru 
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/4 lžičky asafoetida (čertovo lejno) 
  • 400ml konzervovaných krájených rajčat 
  • 500 ml zeleninového vývaru 
  • sůl 
  • citronová šťáva 
  • čerstvý koriandr 
  • červená cibule 

 

Cizrnu namočte přes noc do vody. Ráno potom propláchněte a v dostatečném množství vody vařte 30 minut. Vodu slijte a cizrnu odložte do dalšího použití. 

Na ghee nechejte rozvonět celý římský kmín, kardamom a bobkový list, poté přidejte na velmi drobno pokrájenou cibuli a tu restujte do hněda, přidejte česnekovo zázvorovou pastu, promíchejte, přidejte všechno mleté koření a rajčata. Tuto směs za občasného promíchání vařte do zhoustnutí, tj zhruba 15 minut. Pak přidejte uvařenou cizrnu, zalijte vývarem, promíchejte a při nízké teplotě vařte do úplného změknutí cizrny, což je zhruba půl hodiny. Nakonec, pokud je třeba, osolte, pokapte citronovou šťávou, vmíchejte listy koriandru a můžete ozdobit červenou cibulí. 

KALA CHANA MASALA