Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Na ghee nechejte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte česnekovo zázvorovou pastu a na nižší teplotě za častého míchání restujte do zlatova. Poté přidejte všechno mleté koření, sušenou pískavici a krájená rajčata a pečlivě promíchejte a na nízké teplotě provařujte zhruba pět minut. Do této směsi vmíchejte jogurt a na velmi nízké teplotě vařte za stálého míchání dalších pět minut, poté přidejte čerstvou pískavici a vývarem omáčku zřeďte do požadované hustoty a dle chuti osolte. Nakonec do omáčky vložte na kostky nakrájený paneer (recept na paneer najdete v sekci "přípravy a základy") a ještě pár minut provařujte.
Pískavici si můžete vypěstovat doma v truhlíku z běžně koupených semen pískavice. Pokud ale čerstvou pískavici nemáte, nevadí, nahraďte ji lžící sušených listů
Servírujte s rýží nebo plackami chapati.