METHI PANEER

METHI PANEER

 

  • 1 lžíce ghee
  • 2 červené cibule 
  • 1 lžíce česnekovo zázvorové pasty 
  • ½ lžičky kurkumy 
  • 1 lžička garam masala
  • ½ lžičky mletého koriandru 
  • ½ lžičky mletého římského kmínu 
  • 1 lžička mleté papriky 
  • ½ lžičky mletého chilli
  • 1 lžíce sušených listů pískavice 
  • 200g konzervovaných krájených rajčat 
  • 200g jogurtu 
  • velkou hrst čerstvých listů pískavice 
  • zeleninový vývar dle potřeby 
  • sůl dle chuti 
  • 350g paneeru 

 

Na ghee nechejte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte česnekovo zázvorovou pastu a na nižší teplotě za častého míchání restujte do zlatova. Poté přidejte všechno mleté koření, sušenou pískavici a krájená rajčata a pečlivě promíchejte a na nízké teplotě provařujte zhruba pět minut. Do této směsi vmíchejte jogurt a na velmi nízké teplotě vařte za stálého míchání dalších pět minut, poté přidejte čerstvou pískavici a vývarem omáčku zřeďte do požadované hustoty a dle chuti osolte. Nakonec do omáčky vložte na kostky nakrájený paneer (recept na paneer najdete v sekci "přípravy a základy") a ještě pár minut provařujte. 

Pískavici si můžete vypěstovat doma v truhlíku z běžně koupených semen pískavice. Pokud ale čerstvou pískavici nemáte, nevadí, nahraďte ji lžící sušených listů

Servírujte s rýží nebo plackami chapati. 

 

METHI PANEER