hlavní jídla bez masa

DAL PALAK

10. 01. 2022

Luštěniny se špenátem, po kterých budete mít v bříšku jako v pokojíčku 😃 V tomto receptu najdete i informaci, co to je tarka a postup na ni.

více

ANANASOVÉ CURRY

05. 01. 2022

I když to podle názvu vypadá na sladké jídlo, nenechte se mýlit, tohle curry rozhodně není pro slečinky! Je to kombinace sladké, mírně kyselé a velmi ostré chuti. Já se ho naučila vařit v Indii ve státě Kerala, kde ho podávali s rýží a smaženou rybou.

více

LENTIL KOFTA CURRY

31. 12. 2021

Kofty jsou kuličky z dvou druhů čočky a koření, které doplňuje omáčka z rajčat a kokosového mléka. Toto curry je náročnější na množství koření a časovou přípravu, ale jeho velmi bohatá chuť vám to spolehlivě vynahradí.

více

EGG CURRY

20. 12. 2021

Rajčatová omáčka zjemněná jogurtem, ale díky koření pořád dostatečně výrazná, doplněná vařenými vejci opečenými v koření, to je charakteristika tohoto curry.

více

TANDOORI ALOO

13. 12. 2021

Z indických restaurací určitě znáte v tandoori úpravě nejčastěji kuřecí nebo jehněčí maso, ale připravit se dají i jídla bez masa. Já jsem pro tentokrát zvolila brambory. V pecích tandoori se jídlo připravuje při vysokých teplotách, tyto pece k dispozici sice nemáme, ale pomůžeme si grilem a výsledek bude stejně super.

více

ALOO BAINGAN

16. 11. 2021

Jednoduché a rychlé jídlo s minimem koření, ale přesto chuťově výrazné. V naší kuchyni se baby lilky nepoužívají až tak často, ale dejte jim šanci a vyzkoušejte je. Pevné kousky lilku v kombinaci s měkkými bramborami jsou perfektní.

více

PUNJABI KADHI

18. 02. 2021

Kadhi je jedním z nejznámějších jídel severní Indie. Jedná se o jogurtovou omáčku zahuštěnou cizrnovou moukou a špenátovo cibulové pakory. Toto, pro nás trochu netradiční, curry určite vyzkoušejte, stojí to za to.

více

ALOO PALAK

08. 02. 2021

Aloo = brambory, palak = špenát, takže brambory se špenátem a samozřejmě spoustou koření a křupavou smaženou cibulkou. Zkuste si připravit tohle skvělé kořeněné jídlo!

více

DAL MAKHANI

01. 02. 2021

Dva druhy luštěnin, spousta koření a osm hodin vaření, to je dal makhani. Krásně krémové vegetariánské jídlo, které si zamilujete

více

MOTH DAL/ MATKI CURRY

Pokud máte rádi luštěniny, neváhejte zkusit nové druhy jako například moth dal, který můžete nají i pod názvem matki. Jsou to malé drobné fazolky, které vzdáleně připomínají mungo fazolky. Dal z moth fazolek se vaří poměrně dlouiho, ale na připravu je nenáročný, nebojte se jej vyzkušet

více