Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Kešu ořechy namočte na několik hodin do vody, poté vodu slijte, ořechy rozmixujte na hladkou kaši a odložte do dalšího použití.
Pokud budete používat čerstvé listy pískavice, nejdříve je propláchněte pod tekoucí vodou a poté nahrubo nasekejte.
Žampiony očistěte a nakrájejte na čtvrtky. V hlubší pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a žampiony na něm orestujte do změknutí. Nelekejte se, že žampiony pustí hodně tekutiny, než pořádně změknou, tekutina se odvaří. K žampionům přidejte řecké seno a za stálého míchání nechejte zavadnout. Nebude to trvat dlouho, stačí minutka. Poté odstavte ze zdroje tepla a nechejte stranou do dalšího použití.
Ve stejné pánvi rozehřejte zbylé dvě lžíce oleje a nechejte na něm rozvonět římský kmín, skořici a bobkový list. Ke koření pak přidejte na co nejdrobněji pokrájenou cibuli a restujte do zlatova. Pak vmíchejte zázvorovo česnekovou a kešu pastu a za stálého míchání společně ještě chvilku restujte. Teplotu stáhněte na minimum a vmíchejte mléko a jogurt. Rozřeďte vodou na požadovanou hustotu omáčky (já použila cca 60 ml) a přidejte mleté koření – koriandr, pepř, garam masalu a dle chuti osolte. Při nízké teplotě a za občasného promíchání nechejte zhruba 3 minuty provařit, aby se chutě propojily. Nakonec zjemněte 50ml smetany a vmíchejte předem připravené žampiony a řecké seno.
Pokud budete používat řecké seno pouze v sušené formě, v prvním kroku orestujte pouze samotné žampiony a sušené řecké seno do omáčky přidejte ve chvíli, kdy budete používat ostatní mleté koření. Než jej do omáčky přidáte, rozemněte ho v dlaních najemno.