Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Na dvou lžících oleje opražte arašídy do hněda a odložte stanou do dalšího použití.
Na zbylých dvou lžících oleje nechejte rozvonět římský kmín a hořčičná semínka. Na ně přidejte na tenké proužky nakrájenou cibuli a nadrobno pokrájené zelené chilli a nechejte zesklovatět. K cibuli přidejte jaggery a nechejte zkaramelizovat. Poté přidejte všechno mleté koření – kurkumu, koriandr, anardanu, asafoetidu a skořici, vše pečlivě promíchejte a krátkou chvilku společně zarestujte.
Cuketu nakrájejte na malé kostičky a přidejte k základní směsi a za občasného promíchání restujte do změknutí. Cuketa by měla pustit dostatek šťávy tak, abyste nemuseli podlívat. Pokud by se ale celá směs připalovala, můžete podlít několika lžícemi vody.
Jakmile je cuketa hotová, vmíchejte předem opražené arašídy a dle chuti osolte.