CUKETOVÉ SABJI

CUKETOVÉ SABJI

  • 3 lžíce oleje 
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • 1 lžička tmavých hořčičných semínek
  • 1 středně velká červená cibule
  • 1 čerstvá zelená chilli paprička
  • 1 lžíce jaggery
  • 1 větší cuketa (nebo dvě baby cukety) 
  • ½ lžičky kurkumy
  • ½ lžičky mletého koriandru 
  • ½ lžičky anardana (sušené granátové jablko)
  • ¼ lžičky asafoetida 
  • ¼ lžičky mleté skořice 
  • 30 g nepražených arašídů
  • Sůl 

Na dvou lžících oleje opražte arašídy do hněda a odložte stanou do dalšího použití.

Na zbylých dvou lžících oleje nechejte rozvonět římský kmín a hořčičná semínka. Na ně přidejte na tenké proužky nakrájenou cibuli a nadrobno pokrájené zelené chilli a nechejte zesklovatět. K cibuli přidejte jaggery a nechejte zkaramelizovat. Poté přidejte všechno mleté koření – kurkumu, koriandr, anardanu, asafoetidu a skořici, vše pečlivě promíchejte a krátkou chvilku společně zarestujte. 

Cuketu nakrájejte na malé kostičky a přidejte k základní směsi a za občasného promíchání restujte do změknutí. Cuketa by měla pustit dostatek šťávy tak, abyste nemuseli podlívat. Pokud by se ale celá směs připalovala, můžete podlít několika lžícemi vody.

Jakmile je cuketa hotová, vmíchejte předem opražené arašídy a dle chuti osolte.

 

 

CUKETOVÉ SABJI