Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Žampiony očistěte a pokrájejte podle jejich velikosti na čtvrtky nebo půlky, to stejné udělejte se šalotkami.Obě papriky nakrájejte na proužky.
Na suché pánvi nechejte rozvonět pepř, semena koriandru, římský kmín a fenykl, jakmile ucítíte jejich vůni, odejměte je ze zdroje tepla a nechejte vychladnout na pokojovou teplotu. Nenechávejte koření pražit dlouho, aby se nespálilo a nezhořklo. Jakmile bude mít pokojovou teplotu, koření rozemelte najemno a odložte do dalšího použití.
V hluboké pánvi rozehřejte olej, nechejte na něm rozvonět hořčičná semínka a curry listy, přidejte šalotky a restujte do zlatova. Přidejte zázvorovo česnekovou pastu, a ještě chvilku restujte. Do tohoto základu vmíchejte pomleté koření, chilli a kurkumu, promíchejte a ihned vsypte žampiony. Žampiony pustí po chvíli vodu, duste je při střední teplotě do vyvaření vody. Poté přidejte předem připravené papriky, společně vše restujte do úplného změknutí žampionů.
Nakonec podle potřeby osolte a vmíchejte čerstvý koriandr.
Toto jídlo je perfektní k různým druhům dálů (jídla z luštěnin) a jako příloha se nejvíce hodí chapati.