Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Do jogurtu vmíchejte všechno mleté koření a odložte stranou do dalšího použití. Brambory nakrájejte na silnější plátky nebo menší kousky. Cibuli nakrájejte nadrobno.
V kastrolu nechejte rozehřát ghee a na něm orestujte cibuli dozlatova. Vmíchejte zázvorovo česnekovou pastu, a ještě chvilku zarestujte. K této základní masale přimíchejte kořeněný jogurt a za stálého míchání 2-3 minuty provařujte. Poté do hrnce přidejte brambory, zalijte vodou, opět promíchejte, osolte a při nízké teplotě vařte do změknutí brambor a zhoustnutí omáčky. To bude trvat zhruba hodinu. Jakmile jsou brambory měkké, přidejte k nim hrášek, a ještě společně vařte do prohřátí hrášku.
Nakonec posypte koriandrem anebo jako já výhonky hrášku.