ALOO MATAR s jogurtem

ALOO MATAR s jogurtem

  • 600g brambor 
  • 250g mraženého hrášku 
  • 1 lžíce ghee
  • 1 větší cibule 
  • 1 lžíce zázvorovo česnekové pasty 
  • 250g jogurtu 
  • 1 lžička mletého římského kmínu 
  • 1 lžička mleté papriky 
  • 1 lžičky mletého chilli 
  • 1 lžička garam masaly
  • ½ lžičky kurkumy 
  • ½ lžičky mletého černého pepře 
  • 400ml vody 
  • Sůl dle potřeby 

Do jogurtu vmíchejte všechno mleté koření a odložte stranou do dalšího použití. Brambory nakrájejte na silnější plátky nebo menší kousky. Cibuli nakrájejte nadrobno. 

V kastrolu nechejte rozehřát ghee a na něm orestujte cibuli dozlatova. Vmíchejte zázvorovo česnekovou pastu, a ještě chvilku zarestujte. K této základní masale přimíchejte kořeněný jogurt a za stálého míchání 2-3 minuty provařujte. Poté do hrnce přidejte brambory, zalijte vodou, opět promíchejte, osolte a při nízké teplotě vařte do změknutí brambor a zhoustnutí omáčky. To bude trvat zhruba hodinu. Jakmile jsou brambory měkké, přidejte k nim hrášek, a ještě společně vařte do prohřátí hrášku. 

Nakonec posypte koriandrem anebo jako já výhonky hrášku. 

ALOO MATAR s jogurtem