Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Rasam kořenící směs:
Nejprve si připravte kořenící směs na rasam. Curry listy rozdrťte v hmoždíři nebo rozmixujte v mlýnku najemno. Všechna koření smíchejte pečlivě dohromady a odložte do dalšího použití.Rajčatům nařízněte slupku, ponořte do horké vody, po chvíli vyjměte, oloupejte nakrájejte na malé kousky.
Na rozehřátém oleji nechejte rozvonět římský kmín, hořčičná semínka, celé chilli papričky a curry listy. Česnek prolistujte nebo rozetřete, přidejte na koření a za stálého míchání chvilku orestujte. Vmíchejte kurkumu a kořenící směs rasam, promíchejte a minutku restujte. Ihned na to přidejte nakrájená rajčata, duste do změknutí rajčat a do chvíle až se od směsi začne oddělovat tuk. Poté přidejte dvě vrchovaté lžíce tamarindové pasty, znovu zamíchejte, zalijte půl litrem vody a při mírné teplotě vařte 15 minut. Osolte dle chuti, vmíchejte nasekaný koriandr a úplně nakonec přidejte lžíci ghee.
Rasam podávejte s rýží a s libovolným sabji, zkuste třeba toto cuketové, dýňové a nebo z různých druhů zeleniny