Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
3 lžíce oleje
1 lžička římského kmínu
1 větší cibule
1 lžíce česnekovo zázvorové pasty
100g konzervovaných krájených rajčat
1/2 lžičky kurkumy
1/4 lžičky mletého chilli
1 lžička mletého koriandru
1 lžička garam masala
1/4 lžičky asafoetida (čertovo lejno)
1 lžička soli
250g brambor
150g mrkve
150g zelí
150g mraženého hrášku
cca 300ml zeleninového vývaru
svazek čerstvého koriandru
Na oleji nechejte rozvonět římský kmín, poté přidejte na velmi jemno nakrájenou cibuli a restujte do zlatova. Přidejte česnekovo zázvorovou pastu a ještě chvíli společně restujte. Pak vmíchejte rajčata, všechno koření a sůl. Po promíchání nechejte všechno společně dusit až se směs zredukuje zhruba na polovinu, v té chvíli přidejte brambory nakrájené na malé kousky a mrkev na ještě menší (brunoise), podlejte troškou vývaru a za občasného míchání duste do poloměkka (cca 15 minut). Poté přidejte také na malé kousky pokrájené zelí a hrášek, opět podlijte trochou vývaru a duste do úplného změknutí. Nakonec podle chuti dosolte, vmíchejte čerstvý posekaný koriandr.