Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Žampiony v omáčce z jogurtu a mléka s listy pískavice. Listy pískavice při vaření moc ráda používám a pěstuji si je na okně v truhlíku, takže je používám čerstvé. Vy to dělat nemusíte, toto jídlo chutná skvěle i se sušenými listy, kterým se nejčastěji říká "řecké seno", když si k nim přivoníte, ucítíte čerstvě posečenou louku
víceBrambory s hráškem se základem z kořeněného jogurtu. Klasická verze tohoto receptu má rajčatový základ, já mám ale tuto verzi s jogurtem o moc raději. Výsledné jídlo je sice bez omáčky, ale dostatečné vláčné díky jogurtu
víceNe všechna indická jídla se vaří hodiny, jak si mnozí myslí. Tohle subji je rychlé na přípravu a jedná se o jídlo bez omáčky. Já ho nejraději podávám jako "druhé" jídlo k jednoduchým luštěninovým "dálům" a s chapati, tato kombinace je naprosto dokonalá.
víceI když to podle názvu vypadá na sladké jídlo, nenechte se mýlit, tohle curry rozhodně není pro slečinky! Je to kombinace sladké, mírně kyselé a velmi ostré chuti. Já se ho naučila vařit v Indii ve státě Kerala, kde ho podávali s rýží a smaženou rybou.
víceKofty jsou kuličky z dvou druhů čočky a koření, které doplňuje omáčka z rajčat a kokosového mléka. Toto curry je náročnější na množství koření a časovou přípravu, ale jeho velmi bohatá chuť vám to spolehlivě vynahradí.
víceZ indických restaurací určitě znáte v tandoori úpravě nejčastěji kuřecí nebo jehněčí maso, ale připravit se dají i jídla bez masa. Já jsem pro tentokrát zvolila brambory. V pecích tandoori se jídlo připravuje při vysokých teplotách, tyto pece k dispozici sice nemáme, ale pomůžeme si grilem a výsledek bude stejně super.
více