hlavní jídla bez masa

KALA CHANA PANEER PULAO

Rýže s hnědou cizrnou a panelem smaženým v citrónovém těstíčku možná zní složitě, postup obsahuje relativně hodně kroků a jídlo není hotové za pět minut, můžu vás ubezpečit, že času stráveného přípravou tohoto jídla nebudete litovat!

více

KALI MIRCH PANEER

12. 01. 2023

Ne ve všech jídlech musí být chilli, v tomto není ani špetka. Ale za to je hlavním kořením pepř, hodně pepře :-) Paneer a jemná omáčka s s černým pepřem fakt dobře rozumí.

více

BHARWA BAINGAN

28. 08. 2022

Baby lilky plněné směsí koření a pistácií na rajčatové směsi. Nejlepší jsou s chapati a jogurtovou raitou.

více

TOMATO RASAM

25. 08. 2022

Rajčatová polévka po indicku. Kořeněná díky směsi připravené speciálně pro tento účel a nakyslá díky přidání tamarindu. Dejte si ji s rýží a libovolným sabji a budete mít skvělý lehký oběd.

více

CUKETOVÉ SABJI

23. 08. 2022

Cuketové sabji je směs cibule a cukety připravené na malém množství tuku a bez omáčky a jeho příprava je rychlá a jednoduchá. Sabji je nejlepší podávat s rýží a společně s libolvolným jídlem omáčkou.

více

METHI MALAI MUSHROOM

10. 08. 2022

Žampiony v omáčce z jogurtu a mléka s listy pískavice. Listy pískavice při vaření moc ráda používám a pěstuji si je na okně v truhlíku, takže je používám čerstvé. Vy to dělat nemusíte, toto jídlo chutná skvěle i se sušenými listy, kterým se nejčastěji říká "řecké seno", když si k nim přivoníte, ucítíte čerstvě posečenou louku

více

ALOO MATAR s jogurtem

Brambory s hráškem se základem z kořeněného jogurtu. Klasická verze tohoto receptu má rajčatový základ, já mám ale tuto verzi s jogurtem o moc raději. Výsledné jídlo je sice bez omáčky, ale dostatečné vláčné díky jogurtu

více

MUSHROOM PEPPER FRY

02. 02. 2022

Ne všechna indická jídla se vaří hodiny, jak si mnozí myslí. Tohle subji je rychlé na přípravu a jedná se o jídlo bez omáčky. Já ho nejraději podávám jako "druhé" jídlo k jednoduchým luštěninovým "dálům" a s chapati, tato kombinace je naprosto dokonalá.

více

CHANA DAL

20. 01. 2022

Chana dal je mladá půlená loupaná cizrna, která má tu výhodu, že se nemusí dlouho namáčet a je oproti jiným luštěninám rychleji uvařená. Vařením s několika druhy koření, cibulí a rajčaty získáte skvělý chuťově bohatý dal, který si oblíbíte hlavně v chladnějších dnech.

více

ALOO PURI

18. 01. 2022

Sladko kyselá chuť tohoto jídla se perfektně hodí ke smaženým plackám puri, ke kterým je primárně určeno. Ale samozřejmě vám nic nebrání ho ochutnat jen tak nebo s jinou přílohou.

více