Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Rýže s hnědou cizrnou a panelem smaženým v citrónovém těstíčku možná zní složitě, postup obsahuje relativně hodně kroků a jídlo není hotové za pět minut, můžu vás ubezpečit, že času stráveného přípravou tohoto jídla nebudete litovat!
víceNe ve všech jídlech musí být chilli, v tomto není ani špetka. Ale za to je hlavním kořením pepř, hodně pepře :-) Paneer a jemná omáčka s s černým pepřem fakt dobře rozumí.
víceBaby lilky plněné směsí koření a pistácií na rajčatové směsi. Nejlepší jsou s chapati a jogurtovou raitou.
víceRajčatová polévka po indicku. Kořeněná díky směsi připravené speciálně pro tento účel a nakyslá díky přidání tamarindu. Dejte si ji s rýží a libovolným sabji a budete mít skvělý lehký oběd.
víceCuketové sabji je směs cibule a cukety připravené na malém množství tuku a bez omáčky a jeho příprava je rychlá a jednoduchá. Sabji je nejlepší podávat s rýží a společně s libolvolným jídlem omáčkou.
víceŽampiony v omáčce z jogurtu a mléka s listy pískavice. Listy pískavice při vaření moc ráda používám a pěstuji si je na okně v truhlíku, takže je používám čerstvé. Vy to dělat nemusíte, toto jídlo chutná skvěle i se sušenými listy, kterým se nejčastěji říká "řecké seno", když si k nim přivoníte, ucítíte čerstvě posečenou louku
víceBrambory s hráškem se základem z kořeněného jogurtu. Klasická verze tohoto receptu má rajčatový základ, já mám ale tuto verzi s jogurtem o moc raději. Výsledné jídlo je sice bez omáčky, ale dostatečné vláčné díky jogurtu
víceNe všechna indická jídla se vaří hodiny, jak si mnozí myslí. Tohle subji je rychlé na přípravu a jedná se o jídlo bez omáčky. Já ho nejraději podávám jako "druhé" jídlo k jednoduchým luštěninovým "dálům" a s chapati, tato kombinace je naprosto dokonalá.
více