Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Brambory pokrájejte na menší kousky, květák rozeberte na růžičky
Na oleji nechejte rozvonět římský kmín a poté přidejte čerstvou podélně rozkrojenou chilli papričku a nadrobno pokrájenou cibuli, kterou restujte dozlatova. V dalším kroku přidejte zázvorovo česnekovou pastu a celou směs krátkou chvilku míchejte. Vmíchejte mleté koření – amchoor, garam masalu, mleté chilli, kurkumu, a nakonec přidejte krájená rajčata. Opět promíchejte a při nízké teplotě nechejte redukovat zhruba 20 minut až rajčata ztratí syrovou chuť a po okrajích se začne oddělovat tuk. V té chvíli přilijte vodu, aby se ze směsi stala hustší omáčka. Do této omáčky přidejte pokrájené brambory a uvařte je do poloměkka, to bude trvat zhruba 10 minut podle velikosti kousků brambor. Poté přidejte růžičky květáku a společně vařte do úplného změknutí brambor a květáku.
Celé jídlo je „suché“ bez omáčky, ale pokud se vám při vaření bude zdát, že na uvaření nestačí ta základní omáčka, můžete přidat trošku vody, tu ale nechejte na konci vyvařit, aby jídlo bylo opravdu „suché“.
K uvařeným bramborám s květákem přimíchejte hrášek, nasekaný koriandr a dle chuti osolte.