KALI MIRCH PANEER

KALI MIRCH PANEER

  • 200g paneeru
  • 2 lžíce ghee
  • 2 lžíce oleje 
  • 2 bobkové listy 
  • 2 černé kardamomy
  • 2 zelené kardamomy 
  • 5 hřebíčků 
  • cca 5cm kousek skořice 
  • 1 středně velká cibule
  • 1 lžíce zázvorovo česnekové pasty 
  • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
  • ½ lžičky asafoetida 
  • ¼ lžičky mletého kardamomu
  • 200ml vody 
  • 2 vrchovaté lžíce jogurtu 
  • 1OOml smetany 
  • 1 lžička hrubě drceného černého pepře
  • Sůl dle chuti
  • Čerstvý koriandr nebo mikrobylinky

 

Na oleji nechejte rozvonět všechno celé koření – bobkový list, černý i zelený kardamom, hřebíček a skořici. Poté přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a restujte do zlatova. Nakonec vmíchejte zázvorovo česnekovou pastu a za stálého míchání ještě minutku restujte. Poté nechejte vychladit na pokojovou teplotu, odstraňte velké kusy koření a rozmixujte na hladkou pastu. 

Mezitím rozehřejte ghee, paneer nakrájejte na kostky a na ghee jej opečte ze všech stran do zlatova

Pastu vraťte zpět do hluboké pánve nebo hrnce, přidejte mletý pepř a kardamom, asafoetidu, jogurt a přilijte vodu. Vše dobře rozmíchejte a při velmi nízké teplotě provařujte asi 10 minut. Dle chuti dosolte, přilijte smetanu a vmíchejte hrubě drcený pepř. 

 Do hotové omáčky vmíchejte opečené kostky paneeru a před podáváním ozdobte nasekaným koriandrem nebo libovolnými mikrobylinkami. 

 

KALI MIRCH PANEER