Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Na oleji nechejte rozvonět všechno celé koření – bobkový list, černý i zelený kardamom, hřebíček a skořici. Poté přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a restujte do zlatova. Nakonec vmíchejte zázvorovo česnekovou pastu a za stálého míchání ještě minutku restujte. Poté nechejte vychladit na pokojovou teplotu, odstraňte velké kusy koření a rozmixujte na hladkou pastu.
Mezitím rozehřejte ghee, paneer nakrájejte na kostky a na ghee jej opečte ze všech stran do zlatova
Pastu vraťte zpět do hluboké pánve nebo hrnce, přidejte mletý pepř a kardamom, asafoetidu, jogurt a přilijte vodu. Vše dobře rozmíchejte a při velmi nízké teplotě provařujte asi 10 minut. Dle chuti dosolte, přilijte smetanu a vmíchejte hrubě drcený pepř.
Do hotové omáčky vmíchejte opečené kostky paneeru a před podáváním ozdobte nasekaným koriandrem nebo libovolnými mikrobylinkami.