PUDINA ALOO

PUDINA ALOO

  • 500g brambor 
  • velký svazek máty
  • 2 vrchovaté lžíce jogurtu 
  • 2 zelené čerstvé chilli papričky 
  • cca 2 cm kousek zázvoru 
  • 3 stroužky česneku 
  • 2 lžíce ghee
  • 1 lžička římského kmínu 
  • ¼ lžičky asafoetidy (čertovo lejno) 
  • 1 lžička chilli vloček 
  • Sůl 

 

Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a nakrájejte na menší kousky. 

Mátu společně se zelenou chilli papričkou, zázvorem, česnekem a troškou vody rozmixujte na hladkou pastu. Pokud bude mít máta silné stonky, použijte pouze listy. 

V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejte ghee a nechejte na něm rozvonět římský kmín, chilli vločky a asafoetidu. Pak přidejte na kousky pokrájené brambory a opečte je za občasného promíchání ze všech stran dozlatova.

Jogurt metličkou prošlehejte do hladké konzistence, vmíchejte do něj rozmixovanou mátu a tuto směs vlijte na brambory a dle chuti osolte. Promíchejte, přikryjte pokličkou a při nízké teplotě duste zhruba 15 minut. Pokud by se vám brambory připalovaly, můžete podlít malým množstvím vody. 

Podávejte s libovolnou raitou a nejlépe s plackami chapati

PUDINA ALOO