Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
Mátu společně se zelenou chilli papričkou, zázvorem, česnekem a troškou vody rozmixujte na hladkou pastu. Pokud bude mít máta silné stonky, použijte pouze listy.
V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejte ghee a nechejte na něm rozvonět římský kmín, chilli vločky a asafoetidu. Pak přidejte na kousky pokrájené brambory a opečte je za občasného promíchání ze všech stran dozlatova.
Jogurt metličkou prošlehejte do hladké konzistence, vmíchejte do něj rozmixovanou mátu a tuto směs vlijte na brambory a dle chuti osolte. Promíchejte, přikryjte pokličkou a při nízké teplotě duste zhruba 15 minut. Pokud by se vám brambory připalovaly, můžete podlít malým množstvím vody.