hlavní jídla bez masa

KVĚTÁKOVÁ KORMA

29. 10. 2020

Tento recept mi dal fakt zabrat, jednou byl květák moc měkký, podruhé omáčka moc kořeněná....až na počtvrté jsem spokojená, takže se s vámi o recept ráda podělím a vy si užijte květákovou kormu

více

ŽAMPIONOVÁ DOPYAZA

23. 10. 2020

Jídla s názvem "dopyaza" jsou jídla, do kterých se dává během vaření dvakrát cibule, a to nakrájená dvěma různými způsoby. Jednou nadrobno a po druhé na čtvrtky a rozdělená na jednotlivé vrstvy. Tento recept je dopyaza se žampiony. Zkuste použít hnědé žampiony, mají výraznější houbovou chuť než ty bílé.

více

CIZRNOVÉ CURRY SE ŠPENÁTEM

22. 10. 2020

Speciálně v zimních chladných dnech ráda připravuji luštěniny. A cizrna v kombinaci se špenátem je skvělá volba. Za mě je to jídlo, které zahřeje.

více

ZELENINOVÉ SABJI

19. 10. 2020

Směs zelí, brambor, mrkve a hrášku. Jestli máte chuť na lehké jednoduché jídlo, neváhejte a zkuste si ho připravit.

více

ALOO GAJAR MATAR

12. 10. 2020

Tři základní suroviny - brambory (aloo) mrkev (gajar) a hrášek (matar) - spousta koření a na světě je skvělé zeleninové jídlo

více

ZELENINOVÉ KOFTY S PISTÁCIEMI

24. 09. 2020

Díky pistáciím v zeleninových koftech a kešu ořechům v omáčce je tohle jídlo poměrně hutné, ale za to lahodné. Skvělě se hodí ke speciálním slavnostním příležitostem.

více

BHARWA BAINGAN

14. 09. 2020

Baby lilky plněné směsí z arašídů a koření ve spojení se sladko pikantní krémovou omáčkou. To prostě musíte zkusit!

více

DAHI BHINDI

Bhindi - Okra je skvělá a u nás, podle mě, nedoceněná zelenina, kterou stojí za to objevit a začít ji v kuchyni používat. Recept na jemnou jogurtovou omáčku s křupavou okrou je jídlo, které vás nadchne a pomůže objevit kouzlo okry.

více

ALOO BHINDI SABJI

07. 09. 2020

Směs brambor a křupavé okry se spostou aromatického koření tvoří jednoduché, ale chuťově výrazné jídlo. Jako přílohu můžete zvolit chapati nebo se úplně klidně dá jíst jen tak.

více

SAMBAR

03. 09. 2020

SAMBAR je skvělé zeleninové jídlo, něco mezi polévkou a stew (dušená zelenina) a nepodává se většinou jako samostatné jídlo, ale spíš jako součást vícechodového menu. Jako příloha jsou typické idli, vada, dosa nebo rýže. My sambar doma jíme jako samostatné jídlo a s rýží, tak vám dávám recept tak, jak ho připravuji já.

více