Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
2 lžíce oleje
1 lžička tamvých hořčičných semen
1 větší cibule
1 lžíce česnekovo zázvorové pasty
300g konzervovaných krájených rajčat
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička kurkumy
1 lžička garam masala
1/2 lžičky mletého chilli
1/2 lžičky amchur
1 lžíce cukru
400ml zeleninového vývaru
350g cizrny
150g čerstvého špenátu
sůl dle chuti
Nejdříve si uvařte cizrnu v dostatečném množství do měkka a odložte stranou do dalšího použití.
Na oleji nechejte rozpraskat hořčičné semínko, přidejte na drobno nakrájenou cibuli a restujte ji do zlatova. Poté přidejte česnekovo zázvorovou pastu a mleté koření - kurkumu, garam masalu, chilli, amchur a nakonec cukr.
Vše promíchejte a přidejte rajčata. Při nízké teplotě a za občasného promíchání nechejte zedukovat na zhruba polovinu. Potom vmíchejte uvařenou cizrnu, zalijte vývarem a bez pokličky nechejte opět při nižší teplotě zhruba 15-20 minut vařit. Přidejte propraný špenát, pečlivě promíchejte, dochuťte solí a můžete podávat.