CIZRNOVÉ CURRY SE ŠPENÁTEM

CIZRNOVÉ CURRY SE ŠPENÁTEM

2 lžíce oleje 
1 lžička tamvých hořčičných semen 
1 větší cibule 
1 lžíce česnekovo zázvorové pasty 
300g konzervovaných krájených rajčat 
1 lžička mletého římského kmínu 
1 lžička kurkumy 
1 lžička garam masala
1/2 lžičky mletého chilli 
1/2 lžičky amchur 
1 lžíce cukru 
400ml zeleninového vývaru 
350g cizrny 
150g čerstvého špenátu 
sůl dle chuti 

 

Nejdříve si uvařte cizrnu v dostatečném množství do měkka a odložte stranou do dalšího použití. 

Na oleji nechejte rozpraskat hořčičné semínko, přidejte na drobno nakrájenou cibuli a restujte ji do zlatova. Poté přidejte česnekovo zázvorovou pastu a mleté koření - kurkumu, garam masalu, chilli, amchur a nakonec cukr. 

Vše promíchejte a přidejte rajčata. Při nízké teplotě a za občasného promíchání nechejte zedukovat na zhruba polovinu. Potom vmíchejte uvařenou cizrnu, zalijte vývarem a bez pokličky nechejte opět při nižší teplotě zhruba 15-20 minut vařit. Přidejte propraný špenát, pečlivě promíchejte, dochuťte solí a můžete podávat. 

 

 

 

CIZRNOVÉ CURRY SE ŠPENÁTEM