Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
3 lžíce oleje
1 lžička římského kmímu
1 cibule
1 lžíce česnekovo zázvorové pasty
2 lžíce konzervovaných krájených rajčat
1/2 lžičky mletého koriandru
1 lžička anardana (sušené mleté granátové jablko)
špetka asafoetida (čertovo lejno)
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky mletého chilli
1/2 lžičky soli
300 g brambor
150g mrkve
150g mraženého hrášku
čerstvý koriandr
Brambory nakrájejte na menší kostky, mrkev na kousky a cibuli nadrobno.
Na oleji nechejte rozvonět římský kmín, přidejte pokrájenou cibuli a nechejte ji zesklovatět, poté přidejte česnekovo zázvorovou pastu a společně restujte do zlatova. Ke směsi přidejte rajčata a všechno koření a společně malou chvíli zarestujte. Vmíchejte brambory a mrkev, podlejte trochou (cca 100ml) vody a na nižší teplotě, pod pokličkou, duste za občasného promíchání do změknutí. Bute to trvat zhruba hodinu, závisí to na velikosti brambor a mrkve a teplotě, při které budete jídlo dusit. Nakonec přidejte hrášek a nadrobno posekaný čerstvý koriandr a nechejte zhruba pět minut, už bez pokličky, všechno společně prohřát.