ALOO GAJAR MATAR

ALOO GAJAR MATAR

3 lžíce oleje 
1 lžička římského kmímu 
1 cibule 
1 lžíce česnekovo zázvorové pasty 
2 lžíce konzervovaných krájených rajčat 
1/2 lžičky mletého koriandru 
1 lžička anardana (sušené mleté granátové jablko)
špetka asafoetida (čertovo lejno) 
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky mletého chilli 
1/2 lžičky soli 
300 g brambor 
150g mrkve 
150g mraženého hrášku 
čerstvý koriandr 

 

Brambory nakrájejte na menší kostky, mrkev na kousky a cibuli nadrobno. 

Na oleji nechejte rozvonět římský kmín, přidejte pokrájenou cibuli a nechejte ji zesklovatět, poté přidejte česnekovo zázvorovou pastu a společně restujte do zlatova. Ke směsi přidejte rajčata a všechno koření a společně malou chvíli zarestujte. Vmíchejte brambory a mrkev, podlejte trochou (cca 100ml) vody a na nižší teplotě, pod pokličkou, duste za občasného promíchání do změknutí. Bute to trvat zhruba hodinu, závisí to na velikosti brambor a mrkve a teplotě, při které budete jídlo dusit. Nakonec přidejte hrášek a nadrobno posekaný čerstvý koriandr a nechejte zhruba pět minut, už bez pokličky, všechno společně prohřát. 

 

ALOO GAJAR MATAR