Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
4 lžíce oleje
1 bobkový list
1 lžička tmavých hořčičných semen
2 červené cibule
1 lžíce česnekovo zázvorová pasta
1/4 lžička kurkumy
1/2 lžičky chilli
1/2 lžičky mletého koriandru
1/2 lžičky mletého římského kmínu
1/2 lžičky garam masala
150g konzervovaných krájených rajčat
200g žampionů
sůl
čerstvý koriandr
Jednu cibuli nakrájejte nadrobno a druhou na čtvrtky a jednotlivé vrstvy od sebe oddělte, žampiony nakrájejte také na čtvrtky.
Na dvou lžících oleje nechejte do zlatova orestovat na čtvrtky nakrájenou cibuli a odložte stranou do dalšího použití.
Na zbylém oleji nechejte rozvonět bobkový list a hořčičná semínka, poté přidejte nadrobno pokrájenou cibuli a restujte dozlatova. Potom vmíchejte česnekovo zázvorovou pastu, všechno mleté koření a nakonec rajčata.
Celou směs promíchejte a při nízké teplotě nechejte zredukovat zhruba o polovinu. Vmíchejte žampiony a za občasného promíchání restujte do jejich změknutí (zhruba 15-20 minut). Vmíchejte už dříve orestované čtvrtky cibule, čerstvý koriandr a dle chuti dosolte.