KHICHDI

KHICHDI

150 g basmati rýže 
200 g moong dal 
1 lžíce ghee 
2 rajčata 
150 g zelených fazolek 
1 vrchovatá lžička tmavých hořčičných semínek 
1 lžička kurkumy
¼ lžičky asafoetida (čertovo lejno) 
Sůl 
čerstvý koriandr

 

Mungo fazolky a rýži propláchněte a namočte na půl hodiny do vody. Poté opět propláchněte a uvařte v jenom litru vody do měkka. Rýže i fazolky můžou být až rozvařené, výsledná konzistence jídla je totiž kašovitá. 

Mezitím pokrájejte zelené fazolky na menší kousky a také uvařte do měkka. 

Na ghee nechejte rozpraskat hořčičná semínka a přidejte nadrobno nakrájená rajčata. Vzhledem k ročnímu období nepoužívám čerstvá rajčata, ale použila jsem konzervovaná (San Marzano od Mutti,), která jsem si pokrájela na menší kousky. 

K rajčatům dále přidejte kurkumu a asafoetidu, promíchejte a nechejte společně restovat až do té doby, než rajčata ztratí syrovou chuť. 

Pak ke směsi vmíchejte rýži a mungo fazole. Pokud by byla celé směs příliš suchá, můžete ji zalít trochou vody. Za občasného promíchání vařte při nízké teplotě asi 10 minut. Nakonec dle chuti osolte, přidejte zelené fazolky a pokrájený koriandr. 

 

 

 

 

KHICHDI