Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Zdá se vám jídlo na fotce jako velká divočina? To taky vážně je! Jedná se o typický street food z Delhi, který vám zajistí explozi chutí v ústech Sladká máta, osvěžující jogurt, výrazný tamarind, svěží ředkev, štiplavá cibule a jemně nakyslé granátové jablko na teplých luštěninových ladoo (kuličkách)…nejde to popsat, to prostě musíte zkusit! Ačkoliv se může zdát, že se jedná o velké množství nesourodých surovin, společně překvapivě výborně ladí. Nebojte se a zkuste RAM LADOO připravit.
vícePokud máte taky někdy chuť udělat něco "proti pravidlům", pojďte zkusit tuhle moji verzi paneer samosa. Tahle paneer samosa je fakt hodně jiná! Na samosách je nejlepší křupavý obal v kombinaci s měkkou náplní. A tahle moje verze je, díky těstu na nudličky, extra křupavá a kousky paneeru, místo náplně, jsou super soft. A vypadají úplně jinak než klasické samosy!
víceMáte chuť na něco malého, dobrého a pikantního nebo čekáte návštěvu a přemýšlíte, co jí nabídnout? Navrhuju smažené pakory ze zelí a cibule. Jednoduchý snack hotový za chvilku, ale garantuju vám, že budete nadšení.
vícePřed hooodně lety, když jsem s indickou kuchyní teprve začínala, mě v jednom indickém obchodě zaujal sáček plný bílých kuliček, které vypadaly jako z polystyrenu. Dneska už vím, že jsou to plody lotosu a kupuju je pravidelně, protože je miluju pečené na ghee se spoustou koření. Věřte mi, že je to lepší než všechny brambůrky a popcorny světa. Až je v některém z indických obchodů uvidíte, neváhejte si je koupit a vyzkoušejte tento recept
víceV Indii snad nenajdete typičtější pouliční jídlo než je samosa podávaná s koriandrovým nebo tamarindovým chutney a indickým čajem. Na tuto skvělou kořeněnou křupavou taštičku plněnou směsí z brambor s kešu ořechy a kořením narazíte na každém rohu
více