Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Na marinádu :
Na náplň:
Nejprve si připravte marinádu smícháním jogurtu, zázvorovo česnekové pasty, kurkumy, chilli, garam masaly a soli.
Paneer nakrájejte na větší kousky (cca 5x5cm) a každý z nich podélně rozkrojte. Rozkrojené kousky ale nechejte u sebe, abyste je později mohli, naplněné, zase složit k sobě.
Každý kousek sýru potřete ze všech stran jogurtovou marinádou a nechejte alespoň půl hodiny odležet.
V mezičase si připravte náplň. V blenderu do hladka rozmixujte mátu, koriandr, chilli, zázvorovo-česnekovou pastu, jogurt, sůl, pepř a citronovou šťávu.
Předem připravené namarinované kousky paneeru oddělte od sebe, spodní z nich bohatě potřete připravenou náplní a vrchní částí opět přiklopte.
Posledním krokem přípravy je všechny kousky ogrilovat. Můžete grilovat na venkovním grilu, v troubě nebo, tak jak jsem to zvolila tentokrát já, v elektrickém kontaktním grilu, čímž docílíte i krásného žebrovaného vzhledu jednotlivých kousků. Nic ale nezkazíte ani opečením na pánvičce.
Doba přípravy se odvíjí od metody, kterou zvolíte a od teploty grilování. Já jsem grilovala 8 minut na 220°C.