BHARWAN PANEER

BHARWAN PANEER

 

  • 500g paneeru 

 Na marinádu : 

  • 2 lžíce jogurtu (nejlépe řeckého) 
  • 1 lžíce zázvorovo-česnekové pasty 
  • ½ lžičky kurkumy 
  • ½ lžičky mletého chilli 
  • ½ lžičky garam masaly 
  • ½ lžičky soli 

 Na náplň:

  • větší svazek máty 
  • svazek koriandru 
  • 2 čerstvé zelené chilli (rawit) 
  • 1 lžička zázvorovo-česnekové pasty 
  • 1 lžička jogurtu
  • ½ lžičky soli 
  • ¼ lžičky mletého pepře 
  • 1 lžíce citronové šťávy 

 

Nejprve si připravte marinádu smícháním jogurtu, zázvorovo česnekové pasty, kurkumy, chilli, garam masaly a soli.  

Paneer nakrájejte na větší kousky (cca 5x5cm) a každý z nich podélně rozkrojte. Rozkrojené kousky ale nechejte u sebe, abyste je později mohli, naplněné, zase složit k sobě. 

Každý kousek sýru potřete ze všech stran jogurtovou marinádou a nechejte alespoň půl hodiny odležet. 

V mezičase si připravte náplň. V blenderu do hladka rozmixujte mátu, koriandr, chilli, zázvorovo-česnekovou pastu, jogurt, sůl, pepř a citronovou šťávu. 

Předem připravené namarinované kousky paneeru oddělte od sebe, spodní z nich bohatě potřete připravenou náplní a vrchní částí opět přiklopte. 

Posledním krokem přípravy je všechny kousky ogrilovat. Můžete grilovat na venkovním grilu, v troubě nebo, tak jak jsem to zvolila tentokrát já, v elektrickém kontaktním grilu, čímž docílíte i krásného žebrovaného vzhledu jednotlivých kousků. Nic ale nezkazíte ani opečením na pánvičce. 

Doba přípravy se odvíjí od metody, kterou zvolíte a od teploty grilování. Já jsem grilovala 8 minut na 220°C. 

 

BHARWAN PANEER