Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
150g phool makhana (plody lotosu) - koupíte v indických obchodech
1 vrchovatá lžíce ghee
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky mleté papriky
1/2 lžičky mletého koriandru
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky mletého chilli
1/4 lžičky mletého pepře
10 curry listů
V hluboké pánvi (já používám wok) nebo kastrolu rozehřejte ghee, vmíchejte do něj všechno koření a sůl, zamíchejte a přidejte makhana. Pečlivě promíchejte tak, aby byly všechny kuličky obaleny kořenněným ghee a na nízké teplotě a za občasného promíchání je opékejte do zlatova. Trvat to bude zhruba 10-12 minut. Pokud dodržíte nízkou teplotu, získáte krásně křupavé kuličky. Pokud byste je opékali rychle pří vysoké teplotě zůstanou měkké a gumové.
Teď už k tomu jen něco k pití nebo ke čtení a užijte si tento skvělý křupavý snack