ROASTED MAKHANA

ROASTED MAKHANA

150g  phool makhana (plody lotosu) - koupíte v indických obchodech
1 vrchovatá lžíce ghee 
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky mleté papriky 
1/2 lžičky mletého koriandru 
1/2 lžičky soli 
1/4 lžičky mletého chilli 
1/4 lžičky mletého pepře 
10  curry listů 

 

V hluboké pánvi (já používám wok) nebo kastrolu rozehřejte ghee, vmíchejte do něj všechno koření a sůl, zamíchejte a přidejte makhana. Pečlivě promíchejte tak, aby byly všechny kuličky obaleny kořenněným ghee a na nízké teplotě a za občasného promíchání je opékejte do zlatova. Trvat to bude zhruba 10-12 minut. Pokud dodržíte nízkou teplotu, získáte krásně křupavé kuličky. Pokud byste je opékali rychle pří vysoké teplotě zůstanou měkké a gumové. 

Teď už k tomu jen něco k pití nebo ke čtení a užijte si tento skvělý křupavý snack

ROASTED MAKHANA