Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Cibuli i zelí nakrájejte na tenké proužky, listy koriandru nadrobno, vše dejte do větší misky a zasypte lžičkou soli. Rukama silou promačkejte až cibule i zelí změknou a pustí šťávu. Zasypte oběma druhy mouky a přidejte všechno koření. Celou směs velmi pečlivě promíchejte (nejlépe se vám to bude dělat rukama) a pokud bude směs moc suchá, přidejte několik lžic vody. Záleží na tom, jak moc vody pustila cibule se zelím. Směs by měla být vlhká, ale ne mokrá. Těstíčko by mělo na zelenině držet a nestékat.
V hlubší pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje na 160C. Rukou naberte malou hrstku směsi, zmáčkněte ji mezi prsty, opatrně vložte do oleje a smažte do zlatova.
Podávejte s chutney a chybět by neměl ani indický čaj s mlékem.