Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Ve větší míse smíchejte mouku, sůl, ajwain a olej, potom postupně přilívejte vlažnou vodu a vypracujte hladké těsto. Nechejte ho přikryté hodinu odpočívat. Potom pomocí strojku vypracujte tenké nudle nebo špageti.
Paneer nakrájejte na větší hranolky, potřete je vaší oblíbenou chilli omáčkou (já jsem použila fermentovanou Jolokia red od firmy Wolrld of chilli ) a obalte je připravenými nudličkami. Nesnažte se o úhledné tvary, čím víc budou "střapatější", tím víc budou křupat.
Zhruba třícentimetrovou vrstvu oleje rozehřejte na 150C a samosy smažte dozlatova, bude to trvat zhdruba 15 minut. Servírujte teplé, společně s libovolnou omáčkou. Doporučuji nějakou s nasládlou chutí, Já jsem vybrala mangové chutney také od