Zelenina

DÝŇOVÉ SABJI

 
1 máslová dýně (cca 800g) 
3 lžíce oleje 
½ lžičky pískavice 
1 lžička černého hořčičného semínka 
10 curry listů 
3 celé sušené chilli papričky 
¼ lžičky asafoetida (čertovo lejno) 
1 větší červená cibule 
1 lžička jaggery (nebo cukru) 
½ lžičky kurkumy 
400ml zeleninového vývaru nebo vody 
1 lžička garam masala
1 lžička amchoor (sušené mleté mango)
sůl 
Čerstvý koriandr 

 

Z dýně odkrájejte slupku, zbavte ji jader a nakrájejte na menší kostky. 

V hmoždíři podrťte pískavici nahrubo a nechejte ji společně s hořčičným semínkem rozpraskat na rozpáleném oleji. Přidejte celé chilli papričky, curry listy a asafoetida a společně malou chvilku zarestujte. Poté přidejte nadrobno pokrájenou cibuli a restujte ji do zlatova. Dále vmíchejte kurkumu, jaggery a pokrájenou dýni. Zalijte vývarem nebo vodou a pod pokličkou duste do měkka. Bude to trvat přibližně půl hodiny (po dvaceti minutách můžete pokračovat už bez pokličky, aby se vydusil zbylý vývar). Vmíchejte garam masalu, amchoor a dosolte dle chuti. Úplně nakonec vmíchejte nasekaný koriandr. 

 

DÝŇOVÉ SABJI