Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Na hlubší pánvi nebo v nižším kastrolu rozehřejte olej, nechejte na něm rozvonět římský kmín a hořčičné semínko, poté přidejte nadrobno pokrájenou cibuli. Jakmile začne cibule zlátnout, vmíchejte k ní zázvorovo-česnekovou pastu, chilli, kurkumu, garam masalu a za stálého míchání asi minutu společně restujte.
Brambory nakrájejte na menší kousky a lilkům odřízněte stopky a nakrájejte je podélně na čtvrtiny.
Brambory přidejte k základní směsi, pečlivě promíchejte, ať se všechny chutě spojí, a podlijte malým množstvím vody, přikryjte pokličkou a nechejte pří mírné teplotě dusit, po zhruba 15 minutách (až jsou brambory skoro měkké) přidejte lilek a opět duste, tentokrát 5-7 minut. Nenechávejte směs s lilkem dusit déle, aby se nerozvařil. Lilek musí být měkký, ale zároveň pevný.
Nakonec osolte dle chuti, vmíchejte nasekaný koriandr a pokapte citronovou šťávou.