TANDOORI ALOO

TANDOORI ALOO

  • 1 kg brambor 
  • 1 větší červená cibule
  • 1 žlutá paprika

 Marináda :

  • 80g jogurtu
  • 2 lžíce hořčičného oleje
  • 1 lžíce cizrnové mouky
  • 1 lžíce zázvorovo česnekové pasty
  • ½ lžičky mletého kašmírského chilli 
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • ½ lžičky mletého koriandru
  • ½ lžičky mletého římského kmínu 
  • ½ lžičky kurkumy 1 lžička amchoor 
  • ½ lžičky černé soli 
  • ½ lžičky soli 

Brambory uvařte ve slupce do měkka a po vychladnutí oloupejte. Doporučuji použít baby brambory, které lze nechat vcelku, pokud použijete běžné brambory, pokrájejte je na menší kostky. Papriku nakrájejte na středně velké kousky, cibuli na čtvrtky a jednotlivé plátky od sebe oddělte. 

Cizrnovou mouku na suché pánvi opražte za stálého míchání do zlatova. Dejte si pozor, aby se vám nepřipálila. Mouku neustále promíchávejte a jakmile začne zlátnout a ořechově vonět, stáhněte ji ze zdroje tepla, a ještě chvilku míchejte. Nechejte vychladnout na pokojovou teplotu. 

Marinádu připravte smícháním jogurtu, oleje, mouky, zázvorovo-česnekové pasty a všeho koření. 

V míse smíchejte brambory, žlutou papriku a cibuli s marinádou tak, aby byly všechny kousky směsí rovnoměrně pokryty. Zakryjte potravinovou folií a nechejte hodinu odležet. Potom přemístěte na nízký plech tak, aby byly všechny suroviny pouze v jedné vrstvě a dejte do trouby péct na 220°C a pečte až budou brambory opečené a s lehkou krustou, bude to trvat zhruba půl hodiny, záleží na tom, jak velké kousky brambor jste použili. Anebo můžete, tak jak jsem to tentokrát udělala já, použít v troubě funkci gril a v takovém případě bude stačit příprava 15 minut. 

Nakonec můžete ozdobit chilli nitěmi, chilli vločkami nebo čerstvým koriandrem. 

 

TANDOORI ALOO