Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Marináda :
Brambory uvařte ve slupce do měkka a po vychladnutí oloupejte. Doporučuji použít baby brambory, které lze nechat vcelku, pokud použijete běžné brambory, pokrájejte je na menší kostky. Papriku nakrájejte na středně velké kousky, cibuli na čtvrtky a jednotlivé plátky od sebe oddělte.
Cizrnovou mouku na suché pánvi opražte za stálého míchání do zlatova. Dejte si pozor, aby se vám nepřipálila. Mouku neustále promíchávejte a jakmile začne zlátnout a ořechově vonět, stáhněte ji ze zdroje tepla, a ještě chvilku míchejte. Nechejte vychladnout na pokojovou teplotu.
Marinádu připravte smícháním jogurtu, oleje, mouky, zázvorovo-česnekové pasty a všeho koření.
V míse smíchejte brambory, žlutou papriku a cibuli s marinádou tak, aby byly všechny kousky směsí rovnoměrně pokryty. Zakryjte potravinovou folií a nechejte hodinu odležet. Potom přemístěte na nízký plech tak, aby byly všechny suroviny pouze v jedné vrstvě a dejte do trouby péct na 220°C a pečte až budou brambory opečené a s lehkou krustou, bude to trvat zhruba půl hodiny, záleží na tom, jak velké kousky brambor jste použili. Anebo můžete, tak jak jsem to tentokrát udělala já, použít v troubě funkci gril a v takovém případě bude stačit příprava 15 minut.
Nakonec můžete ozdobit chilli nitěmi, chilli vločkami nebo čerstvým koriandrem.