Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Špenát operte a nakrájejte na proužky, brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostky.
Na oleji nechejte rozvonět římský kmín, poté přidejte nadrobno nakrájenou červenou cibuli a počkejte až zesklovatí, přimíchejte zázvorovo česnekovou pastu a ještě malou chvíli společně restujte. Vmíchejte mletý koriandr, mleté chilli, kurkumu a pepř, podlejte troškou vývaru, znovu pečlivě promíchejte a přidejte pokrájené brambory. Ty zasypte chilli vločkami a smaženou cibulkou, hrnec přikryjte pokličkou a při nízké teplotě a občasném promíchání počkejte až budou brambory napůl měkké. V té chvíli k nim přidejte pokrájený špenát, zalijte zbytkem vývaru, vše opět promíchejte a nechejte dusit zhruba 15 minut nebo dokud nebudou brambory úplně měkké. Nakonec osolte dle chuti a podávejte s plackami chapati.