Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Bhindi salan je jihoindické curry z okry s dokonalou směsí pikantních, sladkých a kyselých chutí. Salan je omáčka z arašídů, kokosu a sezamu doplněná palmovým cukrem a tamarindem.
víceZ indických restaurací určitě znáte v tandoori úpravě nejčastěji kuřecí nebo jehněčí maso, ale připravit se dají i jídla bez masa. Já jsem pro tentokrát zvolila brambory. V pecích tandoori se jídlo připravuje při vysokých teplotách, tyto pece k dispozici sice nemáme, ale pomůžeme si grilem a výsledek bude stejně super.
víceJednoduché a rychlé jídlo s minimem koření, ale přesto chuťově výrazné. V naší kuchyni se baby lilky nepoužívají až tak často, ale dejte jim šanci a vyzkoušejte je. Pevné kousky lilku v kombinaci s měkkými bramborami jsou perfektní.
víceAloo = brambory, palak = špenát, takže brambory se špenátem a samozřejmě spoustou koření a křupavou smaženou cibulkou. Zkuste si připravit tohle skvělé kořeněné jídlo!
víceKousky máslové dýně dušené s kořením, to je jen velmi lehce pikantní, jemně nasládlé jídlo.
víceTento recept mi dal fakt zabrat, jednou byl květák moc měkký, podruhé omáčka moc kořeněná....až na počtvrté jsem spokojená, takže se s vámi o recept ráda podělím a vy si užijte květákovou kormu
víceSměs zelí, brambor, mrkve a hrášku. Jestli máte chuť na lehké jednoduché jídlo, neváhejte a zkuste si ho připravit.
více