Zelenina

HYDERABADI BHINDI SALAN

20. 06. 2022

Bhindi salan je jihoindické curry z okry s dokonalou směsí pikantních, sladkých a kyselých chutí. Salan je omáčka z arašídů, kokosu a sezamu doplněná palmovým cukrem a tamarindem.

více

ALOO PURI

18. 01. 2022

Sladko kyselá chuť tohoto jídla se perfektně hodí ke smaženým plackám puri, ke kterým je primárně určeno. Ale samozřejmě vám nic nebrání ho ochutnat jen tak nebo s jinou přílohou.

více

TANDOORI ALOO

13. 12. 2021

Z indických restaurací určitě znáte v tandoori úpravě nejčastěji kuřecí nebo jehněčí maso, ale připravit se dají i jídla bez masa. Já jsem pro tentokrát zvolila brambory. V pecích tandoori se jídlo připravuje při vysokých teplotách, tyto pece k dispozici sice nemáme, ale pomůžeme si grilem a výsledek bude stejně super.

více

ALOO BAINGAN

16. 11. 2021

Jednoduché a rychlé jídlo s minimem koření, ale přesto chuťově výrazné. V naší kuchyni se baby lilky nepoužívají až tak často, ale dejte jim šanci a vyzkoušejte je. Pevné kousky lilku v kombinaci s měkkými bramborami jsou perfektní.

více

ALOO PALAK

08. 02. 2021

Aloo = brambory, palak = špenát, takže brambory se špenátem a samozřejmě spoustou koření a křupavou smaženou cibulkou. Zkuste si připravit tohle skvělé kořeněné jídlo!

více

DÝŇOVÉ SABJI

05. 11. 2020

Kousky máslové dýně dušené s kořením, to je jen velmi lehce pikantní, jemně nasládlé jídlo.

více

KVĚTÁKOVÁ KORMA

29. 10. 2020

Tento recept mi dal fakt zabrat, jednou byl květák moc měkký, podruhé omáčka moc kořeněná....až na počtvrté jsem spokojená, takže se s vámi o recept ráda podělím a vy si užijte květákovou kormu

více

ZELENINOVÉ SABJI

19. 10. 2020

Směs zelí, brambor, mrkve a hrášku. Jestli máte chuť na lehké jednoduché jídlo, neváhejte a zkuste si ho připravit.

více