Zelenina

ALOO PALAK

 

  • 500g brambor (nejlépe varný typ C) 
  • 300g čerstvého špenátu
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička římského kmínu 
  • 1 větší červená cibule
  • 1 lžíce zázvorovo česnekové pasty 
  • 4 lžíce smažené cibulky
  • 1 lžička mletého koriandru 
  • ½ lžičky mletého chilli
  • ½ lžičky chilli vloček 
  • ½ lžičky kurkumy 
  • ½ lžičky mletého pepře 
  • 2 dl zeleninového vývaru
  • Sůl 

 

Špenát operte a nakrájejte na proužky, brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostky. 

Na oleji nechejte rozvonět římský kmín, poté přidejte nadrobno nakrájenou červenou cibuli a počkejte až zesklovatí, přimíchejte zázvorovo česnekovou pastu a ještě malou chvíli společně restujte. Vmíchejte mletý koriandr, mleté chilli, kurkumu a pepř, podlejte troškou vývaru, znovu pečlivě promíchejte a přidejte pokrájené brambory. Ty zasypte chilli vločkami a smaženou cibulkou, hrnec přikryjte pokličkou a při nízké teplotě a občasném promíchání počkejte až budou brambory napůl měkké. V té chvíli k nim přidejte pokrájený špenát, zalijte zbytkem vývaru, vše opět promíchejte a nechejte dusit zhruba 15 minut nebo dokud nebudou brambory úplně měkké. Nakonec osolte dle chuti a podávejte s plackami chapati.

ALOO PALAK