Luštěniny

KALA CHANA ALOO

 

KALA CHANA ALOO

250g hnědé cizrny 
500g brambor (doporučuji varný typ C) 
2 lžíce oleje
1 lžička římského kmínu 
1 červená cibule 
1 lžíce zázvorovo česnekové pasty 
400g konzervovaných krájených rajčat 
1/2 lžičky kurkumy 
1/2 lžičky mletého chilli 
1 lžička garam masala
1 lžička mletého koriandru
1/4 lžičky mleté skořice 
1/2 lžičky mleté anardana (mleté sušené granátové jablko)
1/4 lžičky asafoetida (čertovo lejno) 
400ml zeleninového vývaru (nebo vody) 
sůl dle chuti 
čerstvý koriandr 
Cizrnu namočte přes noc do vody, poté propláchněte a uvařte do poloměkka (to bude trvat cca 20 minut). Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky, cibuli nakrájejte nadrobno. 
 
Na oleji nechejte rozvonět římský kmín, přidejte cibuli a. restujte ji do hněda. Přidejte zázvorovo česnekovou pastu a ještě malou chvilku restujte. Vmíchejte rajřata a všechno koření (bez soli) a při nízké teplotě nechete zredukovat a zhoustnout. Přidejte brambory, uvařenou cizrnu a zalijte vývarem, promíchejte a nechete vařit do změknutí brambor a zhoustnutí omáčky. Nakonec podle chuti osolte a posypte čerstvým koriandrem. 
 
KALA CHANA ALOO