KALA CHANA ALOO
250g hnědé cizrny
500g brambor (doporučuji varný typ C)
2 lžíce oleje
1 lžička římského kmínu
1 červená cibule
1 lžíce zázvorovo česnekové pasty
400g konzervovaných krájených rajčat
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky mletého chilli
1 lžička garam masala
1 lžička mletého koriandru
1/4 lžičky mleté skořice
1/2 lžičky mleté anardana (mleté sušené granátové jablko)
1/4 lžičky asafoetida (čertovo lejno)
400ml zeleninového vývaru (nebo vody)
sůl dle chuti
čerstvý koriandr
Cizrnu namočte přes noc do vody, poté propláchněte a uvařte do poloměkka (to bude trvat cca 20 minut). Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky, cibuli nakrájejte nadrobno.
Na oleji nechejte rozvonět římský kmín, přidejte cibuli a. restujte ji do hněda. Přidejte zázvorovo česnekovou pastu a ještě malou chvilku restujte. Vmíchejte rajřata a všechno koření (bez soli) a při nízké teplotě nechete zredukovat a zhoustnout. Přidejte brambory, uvařenou cizrnu a zalijte vývarem, promíchejte a nechete vařit do změknutí brambor a zhoustnutí omáčky. Nakonec podle chuti osolte a posypte čerstvým koriandrem.