Luštěniny

MOTH DAL/ MATKI CURRY

MOTH DAL / MATKI CURRY 

 

250g moth dal 

3 lžíce oleje 

1 lžička římského kmínu 

1 větší cibule

1 vrchovatá lžíce zázvorovo česnekové pasty 

1 lžička kurkumy

1 lžička mletého koriandru 

1 lžička garam masala

1/2 lžičky mletého chilli 

300g konzervovaných krájených rajčat 

1 litr zeleninového vývaru

sůl 

čerstvý koriandr

 

Moth dal důkladně propláchněte a poté namočte do dostatečného množství vody a nechejte přes noc odstát. 

Na oleji nechejte rozvonět římský kmín, přidejte nadrobno pokrájenou cibuli a orestujte do zlatova. Poté přidejte zázvorovo česnekovou pastu a ještě chvíli zarestujte. Vmíchejte všechno mleté koření a rajčata. Promíchejte a při mírné teplotě nechejte redukovat až směs zhoustně a od směsi se začne oddělovat olej. 

Přidejte namočený dal, zalijte ho vývarem (pokud nemáte, můžete použít vodu) a při nízké teplotě vařte do změknutí dalu a zhoustnutí omáčky. To bude trvat zhruba dvě hodiny. Stačí, když ho během té doby občas promícháte, ale jinak ho nechejte žít svým vlastním životem. 

Nakonec podle chuti osolte a vmíchejte čerstvý koriandr. 

Jednoduché, ale moc dobré jídlo. 





 

 

MOTH DAL/ MATKI CURRY