Ostatní

ŽAMPIONOVÁ DOPYAZA

4 lžíce oleje 
1 bobkový list 
1 lžička tmavých hořčičných semen 
2 červené cibule
1 lžíce česnekovo zázvorová pasta 
1/4 lžička kurkumy 
1/2 lžičky chilli 
1/2 lžičky mletého koriandru 
1/2 lžičky mletého římského kmínu 
1/2 lžičky garam masala
150g konzervovaných krájených rajčat 
200g žampionů 
sůl 
čerstvý koriandr 

 

Jednu cibuli nakrájejte nadrobno a druhou na čtvrtky a jednotlivé vrstvy od sebe oddělte, žampiony nakrájejte také na čtvrtky. 

Na dvou lžících oleje nechejte do zlatova orestovat na čtvrtky nakrájenou cibuli a odložte stranou do dalšího použití. 

Na zbylém oleji nechejte rozvonět bobkový list a hořčičná semínka, poté přidejte nadrobno pokrájenou cibuli a restujte dozlatova. Potom vmíchejte česnekovo zázvorovou pastu, všechno mleté koření a nakonec rajčata. 

Celou směs promíchejte a při nízké teplotě nechejte zredukovat zhruba o polovinu. Vmíchejte žampiony a za občasného promíchání restujte do jejich změknutí (zhruba 15-20 minut). Vmíchejte už dříve orestované čtvrtky cibule, čerstvý koriandr a dle chuti dosolte. 

ŽAMPIONOVÁ DOPYAZA