Ostatní

EGG CURRY

  • 6 vajíček
  • ½ lžičky kurkumy 
  • ½ lžičky chilli 
  • 1 lžíce oleje
  • 150g jogurtu
  • ½ lžičky kurkumy
  • 1 lžička mletého chilli
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička garam masala 
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička mletého římského kmínu  
  • 2 zelené čerstvé papričky
  • 1 velká červená cibule 
  • 1 lžíce zázvorovo-česnekové pasty 
  • 400g konzervovaných krájených rajčat
  • 250ml vody/vývaru
  • 1 lžíce kasoori methi (řecké seno) 
  • sůl 
  • citronová šťáva 

 

Vejce uvařte natvrdo a oloupejte. V pánvi nechejte rozehřát lžíci oleje, přidejte kurkumu, chilli, všechna vejce a za stálého promíchávání opečte ze všech stran až budou vejce ochucená kořením a bude na nich lehká opečená krusta, odložte je stranou do dalšího použití. 

Připravte si kořeněnou jogurtovou směs. Jogurt metličkou prošlehejte do hladka, přimíchejte kurkumu, chilli, koriandr a garam masalu a také odložte stranou. 

V hlubší pánvi nebo kastrolu rozehřejte olej, na něm nechejte rozvonět římský kmín, přidejte na velmi drobno pokrájenou cibuli a zelené chilli papričky a restujte do zlatova. Pak přidejte ještě zázvorovo česnekovou pastu a zhruba tři minuty, za stálého míchání, restujte. Vmíchejte rajčata a nechejte dusit tak dlouho, až rajčata ztratí syrovou chuť a začne se od nich oddělovat tuk. Trvat to bude zhruba deset minut. 

Snižte teplotu na minimum, vmíchejte kořeněnou jogurtovou směs a zhruba 10 minut provařujte. Potom omáčku rozřeďte na požadovanou hustotu vodou nebo ještě lépe zeleninovým vývarem, potřebovat budete zhruba 250ml a dalších deset minut nechejte pomalu vařit.

Nakonec dochuťte řeckým senem, podle potřeby osolte a pokapejte citronovou šťávou, do omáčky vložte opečená vejce, nechejte je prohřát a můžete podávat. 

EGG CURRY