Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Jehněčí maso očistěte a nakrájejte na kostky. Cibuli nakrájejte na proužky.
Na oleji nechejte rozvonět všechno celé koření – skořice, zelený i černý kardamom, římský kmín, hřebíček, pepř a bobkový list. Poté přidejte cibuli a nechejte restovat do zlatova. K této základní směsi vmíchejte nadrobno nakrájené čerstvé chilli papričky a zázvorovo česnekovou pastu a společně ještě malou chvíli zarestujte.
Přidejte všechno mleté koření – garam masala, koriandr, římský kmín, kašmírské chilli, chilli, kurkuma, pepř.
TIP: smíchejte si všechno koření bokem a přidejte k základní směsi naráz, tak předejdete spálení koření.
Koření rychle zarestujte a okamžitě přidejte krájená rajčata. Vše pečlivě promíchejte a nechejte zredukovat zhruba na polovinu původního objemu a na krajích se začne oddělovat od rajčat tuk. Přidejte maso a nechejte zprudka zatáhnout, zeslabte teplotu a zalijte vodou nebo vývarem tak, aby bylo maso úplně ponořené. Při nízké teplotě vařte do úplného změknutí masa, bude to trvat zhruba 1,5 hodiny podle druhu masa. Pokud by se tekutina vxyvařila, průběžně dolévejte další vývar/vodu tak, aby konzistence byla středně hustá.
Jogurt metličkou rozmíchejte dohladka a společně s cherry rajčaty přidejte do curry, dle chuti osolte a dokořeňte řeckým senem a provařujte další půl hodiny.
Podávejte s rýží nebo libovolným indickým chlebem, plackami.