Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Na marinádu:
Kuře rozřízněte kolem páteře a rozevřete, na několika místech maso nařízněte až ke kosti. To proto, aby se marináda dostala opravdu až do masa, ale také proto, že se vám pak lépe bude kontrolovat, jestli je maso řádně propečené.
V misce velmi pečlivě smíchejte všechny ingredience na marinádu. Ve většině receptů najdete informaci, že máte maso v marinádě obalit. Mě se to ale neosvědčilo, marináda je pak v silné vrstvě a nerovnoměrně rozložená.
Podle mě je lepší dát si tu práci a na kuře ji pěkně, ve stejně silné vrstvě, nanést mašlovačkou, nevynechat žádné místečko a pečlivě vyplnit i zářezy v mase. Kuře pak nechejte marinovat několik hodin, ale nejlépe přes noc. Pokud vám část marinády zbyla, potřete kuře ještě těsně před grilováním.
Doba grilování závisí na tom, jestli jste použili celé kuře nebo jeho části a na jakém grilu a na jakou teplotu jste ho připravovali. Já jsem TANDOORI KUŘE tak, jako ho vidíte na fotce, tzn "na placato" připravovala v troubě, a to půl hodiny na 160°C a potom jsem troubu přepla na gril a ještě 15 minut dopekla pod grilem.
Nakonec můžete hotové kuře ještě potřít přepuštěným máslem a určitě jej před podáváním pokapejte dle chuti citronovou šťávou.
Nic složitého, že? Ale výsledek stojí za to!