GUNPOWDER POTATOES/ALOO PODI

GUNPOWDER POTATOES/ALOO PODI

  • 500g malých brambor 
  • 2 lžíce gunpowder kořenící směsi
  • malý svazek jarní cibulky 
  • malý svazek koriandru 
  • 2 čerstvé zelené chilli papričky
  • 4 lžíce ghee
  • šťáva z půlky citronu 
  • sůl

 Brambory pečlivě očistěte (nejlépe kartáčkem na zeleninu) a v osolené vodě uvařte do měkka. Poté je buď nakrájejte na plátky nebo pro větší efekt nechejte v celku a jen po povrhu hustě nařežte. Dejte na pekáč vyložený pečícím papírem, pokapejte 2 lžícemi rozpuštěného ghee a dejte do trouby pod gril a pečte dozlatova. Bude to trvat, podle výkonu vaší trouby zhruba 30 minut. 

Mezitím si nakrájejte zelenou část jarní cibulky, koriandr a čerstvé chilli papričky. A ve větší míse je smíchejte s gunpowder kořenící směsí, zbylým ghee, citronovou šťávou a solí. 

Nakonec vše smíchejte s upečenými bramborami a pokud bude potřeba, dosolte. Na toto závěrečné solení můžete použít vločkovou sůl. 

Servírujte ještě teplé a můžete podávat s raitou. 

GUNPOWDER POTATOES/ALOO PODI