Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Brambory pečlivě očistěte (nejlépe kartáčkem na zeleninu) a v osolené vodě uvařte do měkka. Poté je buď nakrájejte na plátky nebo pro větší efekt nechejte v celku a jen po povrhu hustě nařežte. Dejte na pekáč vyložený pečícím papírem, pokapejte 2 lžícemi rozpuštěného ghee a dejte do trouby pod gril a pečte dozlatova. Bude to trvat, podle výkonu vaší trouby zhruba 30 minut.
Mezitím si nakrájejte zelenou část jarní cibulky, koriandr a čerstvé chilli papričky. A ve větší míse je smíchejte s gunpowder kořenící směsí, zbylým ghee, citronovou šťávou a solí.
Nakonec vše smíchejte s upečenými bramborami a pokud bude potřeba, dosolte. Na toto závěrečné solení můžete použít vločkovou sůl.
Servírujte ještě teplé a můžete podávat s raitou.