PANEER BHURJI

PANEER BHURJI

  • 200g paneeru
  • 1 vrchovatá lžíce ghee
  • 1 lžíce cizrnové mouky
  • 1 cibule
  • 1 čerstvá zelená chilli paprička 
  • 150g konzervovaných krájených rajčat 
  • 150g jogurtu 
  • ½ lžičky kurkumy
  • ½ lžičky mletého chilli 
  • ½ lžičky mletého koriandru 
  • ½ lžičky garam masala
  • 1 lžička listů pískavice (kasoori methi) 
  • Sůl 
  • Svazek čerstvého koriandru 

Nakrájejte nadrobno cibuli a čerstvou chilli papričku, nasekejte koriandr a nastrouhejte sýr paneer, polovinu nahrubo a druhou polovinu najemno. V misce smíchejte jogurt s kurkumou, mletým chilli, mletým koriandrem a garam masalou, dokud se všechny suroviny dobře nespojí.

V hlubší pánvi rozehřejte ghee, přidejte cizrnovou mouku a za stálého míchání ji opékejte asi tři minuty, dokud nezačne vonět oříškově. Poté přidejte nakrájenou cibuli a chilli papričku a restujte dozlatova. Přisypte krájená rajčata, dobře promíchejte a nechte směs na mírném ohni zredukovat přibližně na polovinu objemu.

Do zhoustlé směsi vmíchejte připravený kořeněný jogurt, přidejte sušené listy pískavice a podle chuti osolte. Vše pečlivě promíchejte a postupně přilévejte vodu, dokud nezískáte středně řídkou konzistenci (budete potřebovat přibližně 150 ml vody). Nechte jemně provařit asi deset minut, aby se chutě propojily.

Nakonec přimíchejte nastrouhaný paneer, krátce jej prohřejte, aby se spojil s omáčkou, a pokrm podávejte posypaný nasekaným čerstvým koriandrem.

Podávejte s libovolným indickým chlebem/plackou, nejlépe ale s chapati. 

PANEER BHURJI