Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
2 hrnky mandlového mléka
cca 5 cm kousek skořice
2 lžičky nastrouhané čerstvé kurkumy ¨
5 kuliček pepře (rozdrťte v hrmoždíři nahrubo)
1 lžíce ghee
1 lžíce medu
Dejte do hrnce všechny suroviny kromě medu a pomalu zahřívejte. Těsně před bodem varu odstavte ze zdroje tepla, přeceďte do hrnečků a doslaďte medem.
Pokud nemáte čertvou kurkumu, můžete ji nahradit 1/2 lžičkou mleté. A stejně tak můžete použít jakékoliv rostlinné nebo i kravské mléko.
A teď už nezbývá nic jiného než se zachumlat pod deku s dobrou knížkou a hrnečkem zlatého mléka